maanantai 9. huhtikuuta 2007

Sukellukset, VIhdoinkin!

Heido hei kaikille :)
Taalla Taolla sita edelleen ollaan. Eilen siis alkoi mulla ja Latella AOWD eli Adwanced open water diver- kurssi. Jannitti ihan sikana lahtee taas vuoden tauon jalkeen sukeltaa, mutta heti kun lahdettiin pinnan alle ni kaikki sujui hienosti! kaytiin sunnuntaina siis aluksi kaksi helpohkoa sukellusta; Nosteenhallintaa onkaloissa/luolassa ja navigointia eli suunnistusta. Nosteenhallinta sujui ihan hienosti mutta sit kun mun olisi pitanyt navigoida kolmio vasemmalle ni mentiin mettaan ja pahasti :) meian kouluttaja jai lahtopisteeseen odottelee ja mun piti suunnistaa kompassin avulla ja Late laski potkupareja... ei loydetty enaa takas kouluttajan luokse, etitttiin siel hiekkapohjalla aikamme, kunnes noustiin pintaan ;) nain on kaynyt kuulemma monille, en siis ole ainut Surkea Navigoija.

Tana aamuna oli sitten heratys JO klo.03:35, lahdettiin tekemaan Night divea eli piemean sukellusta. Myos Jere ja Juhani lahti Fun diveina mukaan.. Toisilla oli viel bileet rannassa neljan jalkeen kaynnissa kun me noustiin longtailiin ja suunnattiin veneelle. Meressa oltiin hieman liian myohaseen ettei ihan pilkkopimees sit paasty sukeltaa mut oli vedenalaiset lamput aluksi kyl tarpeen. Aika siistia oli nahda kun vedenalainenmaailma heraa henkiin auringon noustessa. Toinen sukellus tanaan oli Latella ja mulla Deep dive eli periaattees ton advance kurssin tarkoitus: paasta sukeltaa syvemmalle. Sukellettiin noin 32metriin hiekkapohjalle, kolmeskympis pitas alkaa tuntumaan typpinarkoosi=nousuhumalaa muistuttava fiilis, siel pohjas sitten testataan paattelykykya..tehtiin siis pienia laskutehtavia, meni ihan hienosti ja pieni pettymys oli kun typpinarkoosista ei ollu tietookaan ;) noh, ehka jokutoinen kerta sitten. Nyt siis saadaan Latenkin kanssa virallisesti sukeltaa 30metriin asti.

Tanaan ei sitten ohjelmassa sen kummempaa..levataan ja otetaan iisisti. Huomenna lahdetaan taas sukeltamaan, Latella ja mulla ohjelmassa yksi advance kurssin sukellus (vedenalainen valokuvaus) ja sitten yksi Fun dive, Jere, Hese ja Juhani lahtee mukaan. Keskiviikko on vapaapaiva/lepopaiva ja illalla lahdetaan lautalla Chumpponiin rannikolle mista matka jatkuu minibussilla eteenpain kohti Similan islandia, jee! =P en malta odottaa, paljon on kuullut kehuja ja kokemuksia isoista fisuista siella!

Meillahan oli alunperin tarkoituksena jatkaa Similanin reissun jalkeen Bangkokiin ja sielta lentaen Pohjois-Thaimaata kohden, mutta ollaan tultu siihen lopputulokseen et tuollanen sukellussafari on aikapitkalti todella rankkaa (joka aamu heratys mm. noin 6:00) ja et ei olla saatu tarpeeks maata viel rannassa ja ottaa rennosti, ni tullaanki safarilta takas Taolle ja ollaan sellanen vko lisaa taalla.. ehkakin toisella puolen saarta ainakin osan aikaa.

Tanaan satoi hieman vetta ja on ollu vahan pilvista. Minuu keinuttaa vielakin, kun merella oli hieman aallokkoa :)

semmosta tanne, palaan tanne viimeistaan sukellussafarin jalkeen, mutta ehka jo keskiviikkona :) Kivaa Vkoa kaikille!

terkut labraan! Pitakaa kivaa risteilylla! alkaa tippuko laivasta! (eihan se viel muuten jo ollu?)

Ei kommentteja: