torstai 26. huhtikuuta 2007

Dusit Zoo, Bangkok

Heih. Eilen aamutoimien jalkeen selvittiin taksilla Pohjoiselle bussiasemalle, mista saatiin ostettua talle paivalle yobussiin liput. Eli tanaan lahto klo. 23:00 bussilla kohti Isaanin maakuntaan Khon Khaeniin. Mutta eilen tosiaan kun oltiin saatu liput kateen, otettiin taksi alle ja matkattiin Bangkokin vanhimpaan elaintarhaan Dusit Zoo:hon. Meidan yksi aikaisempi taksikuski oli kyll haukkunut sen ja vahan varautuneesti sinne oltiinkin menossa, mutta koska paasymaksun piti olla vain 30b(=n. 0.70e) niin sinne siis. Taksi kuski kehui myos sitten kaupungin laidalla olevaa Safari worldia, mutta kun sen hinta olisi sitten jo 500-700b (=10-14e) ni eihan meidan paivabudjetilla sellaiseen lahdeta :) siella kaydaan sitten poistulomatkalla jos ja kun on viela rahaa ;)
No jokatapauksessa Duzit zoo oli sitten kuitenkin sisaanpaasy kalliimpi: foreing people 100b. local people 50b. taal otetaan ulkomaalaisista kaikki ilo ja rahat irti :)

Elaintarha oli kuitenkin ihan jees, sen 100b arvoinen ja ainakin paljon parempi kuin Korkeasaari! taalla elaimet jopa liikkui! ainakin suurinosa niista :) Nahtiin kun kaarme soi pienta valkeaa hiirta, viereisen kuvan Orangi, joka leikki jaapalalla, leijonan, tiikereita ja musta pantteri! ja paljon muuta. Muutaman tunnin elaintarhassa talsimisen jalkeen oli voimat aika lopussa ja suunta oli taas kohti Rambuttri roadia, missa meidan hotelli on. Illalla sit kaytiinki vain syomassa ja juomassa muutamat. Uni tuli taas loistavasti.
Mun ja Jeren huone on viel sellanen super pieni ehka jotain 10 nelioo, eika ikkunaa. Mistaan ei tule pisaraakaan valoa ja aamullakin kun heraa ni voisi hyvin kuvitella olevan yo. Mutta muutoin hyvin toimiva huone ja kunnon ilmastointi! kerrankin saa kaariytya peittoon! :)
Tanaan sain houkuteltua pojat sit lahtemaan aamupaivalla kavellen kohti National Museumia.. noh, ei me pitkalle paasty, kun jo tultiin huijatuiksi.. Taalla harrastetaan paljon sita et Tuktuk kuskit ajeluttaa suo ympariinsa nahtavyyksia puoli ilmaisesi, mut sit ne vie sut moniin kultaliikkeisiin, tai pukuliikkeisiin et pitas ostaa jotain sielta.. saavat ilmeisesti provikkaa siita mita niiden asiakkaat naista liikkeista ostavat. Noh, meitakin tuli oikein mukava thai mies jututtamaan, puhuttiin suomesta ja nokiasta ja pohjois thaimaasta.. sit sano et joo naa tuktukit heittaa teidan kattomaan Big Buddhaa... ei ollu viel sillon puhetta pukuliikkeesta mitaan. No me viattomat hypattiin kyytiin ja kaytiin tsekkaamassa maailman kolmanneksi suurin kullattu Buddha patsas ja olihan se kieltamatta ihan nayttavakin.

Kas tassanain.. Katse itaanpain, mars.








Siella oli myos myytavana tallaisia lintuhakkeja, eli kun vapauttaa linnut se tuo onnea ja hyvaa tuuria. Mietittiin et ostetaan sellanen, mut sit yht'akkia yks varpunen rampii hirveeta vauhtii pitkin nurmikenttaa, eika paase lentoon ja yks sen myyja naisen seittemasta kissasta nappaasen ja kiikuttaa sen takas sille naiselle, joka nylkee linnun ja ottaa siit lihat... siis TAH? naiks se toimii.. osaakohan ne linnut edes lentaa.. no, paatettiin kokeilla sitten ihan ite.. Ja kylla, osaa ne lentaa :) Juhanilta paasi pari pakoon ennen kuin se sai edes niit kunnolla kateensa, mie paastin yhen ja Jere yhen. Nyt sit peukut pystyyn ettei mitaan lintuflunssaa siita saatu :) vaan vain paljon hyvia juttuja reissullemme. Tan jalkeen kaytiin myos kattoo joku toinen Buddha point.. sellanen iso kullattu juttu.. ihan jees. ja tan jalkeen meidat sit ajettiin Pukuliikkeeseen mista olis saanu teetettya pukuja.. onneks ei ollu mikaan tyrkyttaja myyja ja paastiin aika vahalla. Tuktuk kuski olisi halunnut viela vieda meidat jonnekin kultaliikkeeseen, muttei enaa lahdetty...aika onnettomaksi jai kuski. voivoi.
Nyt ollaan nettikahvilassa..ulkona ihan mieleton myrsky, salamoi ja jyrisee oikein huolella ja vetta tulee kuin saavista kaataen. Kohta pitaa lahtea hakemaan viisumeita ja sitten rinkkoja sailytyksesta. Sitten suunnataan Bussiasemalle.. Eli Khon Khaenista taas lisaa. Kiitos ja hei :)

Ei kommentteja: