maanantai 2. huhtikuuta 2007

Perilla Bangkokissa

Eli eilen saavuin vihdoin uuvuttavan matkan jalkeen Bangkokiin. Matka kesti yhteensa noin reilut 18 tuntia ja unta tana aikana tuli saatua se 2h. huh. Japaniin lennettaessa matka kesti n.9h. ensin tarjoiltiin paivallista ja sitten puoli kahdelta yolla (suomen aikaa) aamiaista, Japanissa kello oli siis sinne saavuttaessa n.9:00 aamulla :)

Japanin kentalla oli loistavat opasteet meille suomalaisille jotka oli vaihtaneet lentonsa, oikein nimikyltein ohajattu transfer tiskille mista saatiin seuraavan lennon liput vaihdettua. Tosiaan osa suomalaisista ei ollu vapaaehtoisesti vaihtaneet lentoa, kuten mie vaan, olivat jaaneet yli! kaikki ei siis todellakaan mahtuneet koneeseen, kertoivat etta Finski buukkaa kaukolennot (ainakin nama Thaimaan lennot) 10% yli! etta voivat aina lentaa taydella koneella! aika erikoista...

Japanin kentasta viela...se oli rakennettu kokonaan veden paalle...aika friikkia oli laskeutua kun ei nakyny maata alla lainkaan ja koko ajan vaan mentiin lahemmas veden pintaa! hui. Sitten ne Japanin kentan vessat...nahty ja kuultu oli etta Japanissa WC:eissa on taysi palvelu ja nainhan se olikin ja tietty piti itsekin testaa kun oli nainkin ainutkertainen mahdollisuus siihen. ELi lyhykaisyydessaan: Vessan ponton vieressa on nappuloita, ison tarpeen tehtyasi painat vaan nappia ja pontosta tyontyy ulos kakkareikasi kohdalle kepukka josta suihkuaa haluamallasi paineella vetta.. taman jalkeen painat vaan nappia niin samasta kepukasta tulee lamminta ilmavirtaa kuivaukseen.. =P nerokasta, eiko? Naisille on myos saatavana bidee suihkuttelu.., testasin vain taman ensimmaisen version ilman etta mitaan tarvetta olisi ollut ja kylla tuo pieninkin paine sai hypahtamaan istuimella, kun tottumatton tuollaiseen suihkutteluun on ;) hih. Mutta se siita wc kokemuksesta,, naita tulee luultavasti matkanvarrella kylla lisaakin!

Bangkokiin lennettiin sitten sellaiset 6h. lento sujui mukavasti muihin suomaisiin tutustuen (meidat oli laitettu kaikki vierekkain/perakkain istumaan). Tutustuin sitten porukkaan jotka oli menossa Taolle, joten siella heidat luultavasti sitten naankin taasen! Kentalla minuu oltiin vastassa nimi kyltin kanssa ja sit vaan seurasin passintarkastukseen ja laukkujen hakuun tan lentokenttavirkailijan peras ja se jarkkas mulle myos taksin ja sit sita hurruutettiinkin jo kohti Silom:ia, ja Naria hotellia... huoneen sain pienen selkkauksen jalkeen. Hotelli on HIENO :) suomen aurinkomatkalaisiakin oli sankoinjoukoin paikalla. Olin niin vasynyt etten jaksanut kuin kayda vahan kavelee ulkona ja syomas ja sit unille... menin siis jo 18:30 nukkuu ja 20:00 respasta soitettiin mulle huoneeseen ja sanottiin et mulle kuuluu myos ilmanen Dinner ja tuunko hakee respasta lipukkeen milla sen saan.. jei, olisivatpa sanoneet ton sillon kun kirjauduin!!! eli hain lipukkeen ja kaaduin takas sankyyn.

Tana aamuna herasin sitten jo 6:30 oikein pirteena..kavin syomas ja lahdin aikani kuluksi ettimaan reittia Hualamphonin rautatieasemalle, josta olisin voinut ostaa sitten junaliput meille Chumpponiin etukateen, tarkotus oli siis menna sinne vasta kun pojat tulee.. Noh, hetken kaduilla seikkailtuani totesin etten tule ikina loytamaan metrolle ja etta jo pelkka kadunylittaminen oli itsemurha yritys (ei liikennevaloja, 4 kaistaisilla teilla...ym) ja otin riksamopon..se sitten vei miut ensin jonnekin matkatoimistoon...Jo sielta sanottiin etta kaikki junat FUll booked.. Sitten asemalle ja siella sama homma.. kiva. sitten joku ystavallinen matkailutati ohjasi miut aseman toiseen kerrokseen bussimatkaa buukkaamaan... noh, bussi olisi saatu joint tiketilla 950bahtia/nena Taolle asti, matka aika yhteensa 14h(eiiiiiih!!)Mulla ei kuitenkaan ollu tarpeeks rahaa mukana etta oisin voinu meille kaikille viidelle sita ostaa(enka ollu niinkaan varma haluisinko matkustaa bussilla noin montaa tuntia..) niin virkailija antoi mulle sitten numeronsa et soita tahan jos nama tuutte hakee ni han varaa ne... hmm.. pitaa viel miettii.. lentaen matka kestaisi samuille 1h. ja sit sielta lautalla n.30min. taolle.. ei nappais istuu 14 tuntia bussilla..

Eli poikia mars kentalle vastaan ja pohtikaamme sitten mita teemme.. jotenkin arvasin tan tilanteen, et junat on taynna, ja viel SOnkran (thaimaalainen uusivuosi) on tulossa joten ei ihme et kaikki on taytta..

Nyt takas hotellille...ehka salille kuntoilemaan kun se mahdollisuus on ja uima-altaaseen :) Poikien lento vasta 15:45 taalla.. Ehdin ehka menee kirjautuu sinne toiseen hotelliin ennen kuin menen kentalle. Sen verran kaaottista liikenne taalla etta pitaydyn kylla taksin kaytossa!

Ei kommentteja: