lauantai 5. toukokuuta 2007

Khon Khaen osa 4

No vihdoin loytyy kone joka toimii edes jotenkin! Ollut lievasti sanottuna huonoja koneita ja huonoja yhteyksia..tai ei nettimahdollisuutta lainkaan.






Tassa me Keltapaidat viime viikonlopulta :)
Juhani, Jere, Hese ja mie.

Meian hotellihuone viime vkonlopulta.. oli tosi siisti. Hinta vain 400baht. = n.4e./hlo/yo.






Mistas sita aloittaisi... hmm. Eli viime sunnuntaina Por (Por ja Sumpon, seurusteleva thai-pari, miun ja jeren ikasia) haki meidat Pickupillaan heidan kotiinsa. Asuvat noin 7min.matkan paassa Khon Khaenin keskustasta sellaisessa ns."omassakylassa" minne mennaan vartioidun portin kautta. Kylassa miltei kaikki talot oli ihan samanlaisia, vierivieressa valkoisia taloja. Thaimaalaisittain vahan hienosto aluetta. Por ja Sumppon asuivat omassa talossaan, Por:in vanhemmat heidan vieressa, Porin pikkusisko Som heidan vieressaan ja koko muu suku ymparilla :)

Sunnuntaina kaytiin heti kalassa..jarvesta nousi hassunnakoisia isoja Keltaisia kaloja! :) Maanantaina meidat vietiin kattomaan mielettoman hienoa ja isoa istuvaa Buddhaa..missa oli myos Buddha temppeli jossa paastiin kaymaan sisalla, sielta mentiin sitten jarvelle missa uitiin, syotiin ja istuksittiin. Illalla kaytiin myos kaarmefarmilla, missa meille pidetiiin kaarme show.. mies harnasi myrkkykaarmeita, pojat piti isoa kaarmetta niskassa ja sit siliteltiin n.4metrista toooosi isoa kaarmetta.. kun silitti sen kaarmeen paasta hannanpaahan ni tuo kuulemma onnea.. hmm.. ja arvatkaa vaan oliko kameraa mukana!!! no ei! pirkule. noh, Som lupasi laittaa mulle sahkopostissa kuvia joskus sitten.

Tiistaina mentiin taas jarvelle, tosin toiselle puolelle kuin maanantaina, paikan nimi oli Pattaya2, hih. siel olis taas ollu mahdollisuus uida, mutta kun ei aamulla taas tiennyt etta minne oltiin menossa niin ei ollut uinti kamoja mukana. Oltiin ostettu torilta ruokatarpeita mita sitten syotiin siina rantsussa, illalla mentiin viela yhteen ulkoravintolaan syomaan jossa thait alkoi innoissaan laulamaan karaokea. Karaoke on taalla kyl niin kova hitti etta! joka talosta loytyy parit mikrofonit ja thaiden musiikkivideoissa menee kaikissa sanat! =P noh, meille ei loytynyt oikein mitaan englanninkielista kappaletta niin saastyttiin lauluilta :)

Keskiviikkona oleiltiin vaan kotona ja istuksittiin pihassa olevassa pikku huvimajassa.. illalla meidat vietiin johonkin naapuriin jonkin sukulaisen tai tuttavaperheen luokse syomaan. Meidat istutettiin pihalla olevaan poytaan ja muut istui maassa matoilla.. oli kylla niin mielettoman hyvaa ruokaa taas!

Torstaina paastiin Khon Khaenin keskustan hotelliin saunomaan! :) naistenpuolen sauna toimikin oikein hyvin, mutta pojat eivat kuulemma saaneet kunnon loylyja, mutta saunassa joku Japani aijja rupes lahentelee Jerea! oli kuulemma pelottava kokemus ;) uiskenneltiin sit myos hotellin altaalla.
Taalla on myos miehilla tapana juoda viskia muutama lasi joka ikinen ilta.. pojat joutui sitten kohteliaisuus syista myos maistamaan..olivat loukkaantua, kun koettivat aluksi kieltaytya. Nais ihmiset ei taalla onneksi juo iltaisin viskia, joten mie oon saastynyt :) Jopa Juhani joka on ollut taysin ilman alkoholia elava ihminen, otti viskia Kohteliaisuus syista. Onneksi poikienkaan ei nyt ihan joka ilta tarvinnut sita juoda..ymmarsivat kun tarpeeksi toitotettiin etta huomenna ei sitten viskia kiitos..itse kyl ruoankassa sitten taas ottivat. Maassa maan tavalla.
Taalla on joka talossa varmaan vahintaa 2 koiraa.. Por:in vanhempien talossa oli 3 koiranpentua! aivan ylisuloisia!

Thailla on kyl kummia kasityksia taalla.. Thaithan ajatteleee et lansimaalaiset on siks niin kauniita kun meilla on vaalee iho, ne ihailee vaaleaa ihoa, kaikki ihonhoitotuotteet on taalla Whitening.. eli ihoa valkaisevia, ihan kaikki! Thait ei mielellaan oleile auringossa koska eivat missaan nimessa halua ruskettua..ja he myos luulevat etta saunassa ruskettuu! nain ollen ei saatu ketaan thaita meidan mukaamme saunomaankaan.. Toinen kumma juttu on myos se et thait uskoo OIKEESTI kummituksiin..ainakin kaikki vahankin vanhemmta thait.. mutta siita ei sen enempaa ;)

Paivisin haettiin ruokatarpeet sellaisilta isoilta tuoretoreilta, missa myytiin ihan kaikkea.. koiranpennuista elaviin sammakoihin ja torakoihin :) Ja taalla oikeasti syodaan torakoita, lentomurkkuja, koppiksia jne. grillattuna.. niin pitihan meidankin sit maistaa. ELi otokalta kuoritaan kovat siivet ja sitten ne pehmeat ja mahdollisesti otetaan paapois ja suuhun! ei yhtaan hullumman makuisia! ostin meille yks kerta torilta myos sellaset 10cm isot torakat! niista vedettiin hanpailla perapaan kamat suuhun, nam! oli kyl pelottavan nakoinen otus! Kalansilmat on myos herkkua, itse en paassyt maistamaan, mutta Juhani sanoi etta oli tosi hyvaa! ..ollaan syoty paljon rapuja, simpukoita, mita erikoisempia hedelmia ja.. SAMMAKOITA! joo.. sammakon reitta on maistettu.. aika luinen se oli, hankala syoda, mutta maistui paaosin kanalta! ja ne sammakkoparat muuten keitetaan elavina, niinkuin ravut! Oli kiva pitaa autossa torilta kotiin sylissa sakillista elavia sammakoita!
Eli odottakaas vain kun tullaan takas ja jarkataan kunnon Grillijuhlat! =P nyt kyl tuntuu et voisi maistaa mita vain, koska naakin makuelamykset on olleet vain positiivisia!

Mie olen ollut myos taalla aika huomion keskipisteena, Por on ostellut mulle kaikkea pienta ja kaikki sanoo etta voi miten kauniskaunis.. noh, vaaleaihoinen nainen on taalla aina kaunis.!!

Ainoa vaikeus meille on ollut "pieni" kielimuuri ongelma.. taa pariskunta POr ja Sumppon ei kumpikaan osaa oikeastaan sanaakaan englantia,,.ainoastaan Por:in sisko Som ja Por:in kaveri osaa hieman. ..myos toisten nurkissa pyoriminen ja jatkuva huomion keskipisteena oleminen alkoi rasittaa ja minuu poltteli myos matkan jatkaminen, joten perjantaina eli eilen jerenkaa sit lahdettiin bussilla kohti Laosin rajaa. Otettiin bussi tanne Nong Khaihin, Megong joen rantaan, jossa toisella puolen onkin jo Laos. Eilen vahan kierreltiin taal kaupungis, kaytiin syomas jne. Aika kuollutta oli.. tanaan lauantaina oli sit tarkoitus vahan kayda kattomassa nahtavyyksia, mutta taal on satanu vetta enemman tai vahemman koko aamun.. joten jaa nyt nahtavyydet nakematta. Lahdetaan kohta ylittamaan rajaa.. ja mennaan heti rajan tuntumassa (n.10km) olevaan Laosin paakaupunkiin Vientianeen. Siella pitaisi olla enemman tekemista ja nahtavaa.
Laos on hieman suomea pienempi maa.. valuuttana Kip.. 10 000 kippia on 1 dollari. :) ja se on aika roska valuuttaa.. sita ei esim.pankissa saa vaihdettua enaa muuksi valuutaksi..eivat ota vastaan vaan nauravat sut pois. Laosissa kay myos dollarit ja thaimaan bahtit.. joten kolmen valuutan kanssa lahdetaan venkslaamaan. Maksoi milla tahansa niin saa kip:peja takaisin, joten sita ei vaihdeta valmiiksi missaan.. ettei vahingossakaan jaisi niita yli..

Aijoo, Hese ja Juhani jaivat viela muutamaksi paivaksi Por:in ja Sumpponn luokse. tulevat maanantaina vientianeen, mista jatketaan yhdessa matkaa Vangvieniin. Olivat tanaan olleet kalassa ja saaneetkin kalaa! :)

Tassa ollaan rannalla: Po, .., Som ja Por.
Thait antoi meille heti sunnuntaina kaikille thai-nimet, koska meidan oikeet nimet oli niin vaikeita..
Jenni = Faa (taivas)
Jere= Shin to (leijona)
Hese= Sua (tiikeri)
Juhani= Chang (norsu) ..ehka kunnioitetuin elain thaimaassa.


Tassa Por:in ja Sumpponin kotipihasta.. Som makoilee riippukeinussa. Lammessa oli paljon kaloja!
Tassa baarista yksi melkein yhteiskuva..
Me annettiin myos thaille suomalaiset nimet.. joita ei kyl kaytetty niin paljoa. Porrin mies ja sen kaveri opettelivat ihan innoissaan suomea ja oppivatkin aika hyvin :) kaikista huvittavinta heille oli kuulla mita moimoi tarkoittaa suomessa.. thaimaassa kun se tarkoittaa hapykarvaa :)
No mutta, tassa nyt jotain. Lisaa sitten Laosista. ...terveisia pojilta: KOMMENTOIKAA NYT HYVAT IHMISET joskus jotain tanne blogiin... hyva satu ja miun aiti seka hesen seta! bonarit teille olette kayneet antamassa kommenttia! ihan terveiset ja kuulumisetkin voi sinne laittaa! kiitos :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerta täällä nyt käydään mollaamaan että ei jätetä viestejä niin passe hoitaa asiaa kohdalleen. Onhan se tietty aika mautonta kun ei toisille lainkaan komentoida, varmaan silkkaa kateutta:)
Teillä tuntuu kyllä olevan aika hulvatonta, vähän kiukuttaa kun ei ite pääse kun kokeet alkaa reilun viikon päästä ja istunu kirjastossa joka päivä, neeerd!

Millos seuraavat sukellukset? Hienoilta näytti ne sulkellus kuvat ja jenni on kuin oikea sukellus mestari, Go go Jenni!

Hauskaa viikonloppua, vaikka teille se ei varmaan paljo eroa tee,heh...

Puss, Passe

dolphy kirjoitti...

Heip sinne helteeseen!

Noh, vai ei kommetoida. Eipä tietenkään, kun a) ollaan kateudesta vihreinä täällä toukokuun lämmössä (<10 astetta), ja b) täällä ei tapahdu mitään sen eksoottisempaa kuin Viron patsaskiista tai Euroviisut, joita ainakaan tällä stadissa ei voi mitenkään olla huomaamatta.

Kyllä tätä matkastooria ainakin minä seuraan tosi kiinnostuneena, käytännössä katsoen joka päivä tsekkaan, onko uutta juttua odottamassa. Jennillä on sujuva läppä ja eläväinen kuvailutapa, joten siinäkin suhteessa blogia on mukava seurata.

Tämä viimeisin tarina on toistaiseksi kiinnostavin jakso - ilmeisesti myös teille matkalaisille -, koska siinä poiketaan tavanomaisista (?) rantaloma-bailauskuvioista. Tulevista tapahtumista minua kiinnostaa, miten tarkka suunnitelma porukallanne on matkan edistymisestä ja onko teillä selkeitä kohteita (kaupunki, nähtävyys tms.), joita aiotte bongata? Olen saanut vaikutelman, että mitään tarkkaa aikataulua ja reittisuunnitelmaa ei oo, vaan siirrytte enemmän fiiliksen mukaan maasta toiseen. No, noita maasta toiseen siirtymisiä tosin ei vielä ole tapahtunut oikeastaan yhtään, mutta seuraava raportti kai sitten on odotettavissa Laosista.

Hauskaa matkanjatkoa ja terveisiä!

dolphy

Anonyymi kirjoitti...

No hei Jenni & kumppanit!

Minäkin nojatuolimatkailen kanssanne - onkin tällaiselle vanhemmalle tädille mukavempaa kuin itse paikan päällä olo :-)

Tosi kiinostavaa lukea blogiasi ja tapahtumianne siellä!

Terveisin
Marja

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tytöt Thaimaaseen - olis meikäläiselläkin kerran mahdollisuus olla KAUNIS!! Ja Joensuussa kun nuoret kylättelette ei teidän tartte edelleenkään kokata täällä - kyllä mä mielelläni teille ruuan laitan....ei meinaan herahtanut vesi kielelle uusista ruokaelämyksistänne:(