keskiviikko 9. toukokuuta 2007

Laos, Vang Vien

Maanantai iltana saavuttiin Vang Vieniin, Tie oli toosi mutkainen, bussi oli olevinaan taas VIP- bussi, muttei kyl ollu lahellakaan Thaimaan tasoa. Ilmastointi ei toiminut ja penkit oli jotain nahka jaljitelmaa..hieman hikosi! onneksi Ikkunat sai auki. Mutta hyvin sujui n.3 tunnin bussimatka. Jo matkalla maisemat olivat todella upeat, kun kivuttiin korkealle vuorenrinnetta (bussin huutaessa ykkosella) ja tultiin alas vuoren rinteita pitkin. Perilla ei ollut vastassa kuin muutaman eri resortin tuktuk:it, joten jouduttiin kavelemaan, Oltiin kuultu hyvaa Maylyn Guesthousista, joten etsittiin itsemme sinne.. paikka oli natti, mutta ehka liian kaukana keskustasta (=n.100m.tieta) ja bungalowit aika puskien keskella.. ei hyva. Oltiin Jerenka kuitenki yks yo siina. Tiistai aamuna lahdettiin Jerenka ettii sit uutta mestaa meille ja loydettiinki tosi hyva Guesthouse hintaan 4$/yo eli ei paljoa mitaan! ja tosi siistit huoneet viel. Varattiin sit Juhanille ja Hesellekin huone sielta.

Heikki ja Juhani olivat siis viettaneet Maanantain Vientianessa thaiden kanssa, kun nekin oli sitten tulleet piipahtamaan paivaksi Laosiin. Olivat vuokranneet minivanin ja ajelleet silla nahtavyyksille jne. Eli pojat tulivat sitten eilen illalla Vang Vieniin.

Me Jerenka vuokrattiin eilen Fillarit ja kaytiin ajelemassa yhdelle lahteelle ja sit kaytiin tsekkaa myos yks luola, missa viela jotain vuosikymmenia sitten (niin kai..) oli kiinalaisia piileksimassa.. ihan vaikuttavat portaat sinne ainakin meni ja olihan se aika iso luolastokin!

Tanaan lahdettiin sitten harrastamaan Vang Vienin paa-asiallisinta ajanvietetta eli Tubeilua, Eli auton sisarenkaalla kellumista alas jokea.. sen varrella on paljon ravintoloita joissa pysahtya ja erilaisia hyppytorneja joista paasee hyppimaan jokeen. Juhani, Jere ja Ville niita testasivatkin. Vahan liian hurjalta naytti kyl miusta.. ehka huomenna sitten minakin :) Virta sit vie mukavasti eteenpain, valilla tosin oli vahan liian matalaa ja isoja kivia et jai kiinni, mutta aurinkoisella hellesaalla oikein mainio tapa viettaa paivaa :) Siel oli mm. siltojen kohdilla joku myymalla kylmaa olutta mukaan.. eli siina kelluessa auringossa, sirkkojen sirittaessa ja elamasta nauttien voit viela siemailla kylmaa olutta. Ei hullumpaa.

Tutustuttiin siis Jerenka jo Maanantaina suomalaiseen pariskuntaan Villeen ja Sirpaan.. ovat olleet reissussa jo tammikuusta asti, kiertaneet melkein saman reitin vain toisinpain kuin mita me. Eli Malesia, indonesia, Kambodza, Laos ja Thaimaa.. Kehuivat hurjasti indonesiaa.. sita odotellessa :)

Nyt pojat on bissella, mie tulin nettiin ja kohta liityn seuraan.. Huomenna koetetaan paasta vahan viel aikasemmin tubeilemaan niin saamaan auringostakin kaikki irti! :)






Tassa Maylyn Guesthousin Bungalowi.. simppeli.





Silta Luolalle ja lahteelle.. taalla joka paikassa peritaan jotain maksuja.. joko on siltamaksuja tai sit tienkayttomaksuja tai vastaavaa. Noh, jostainhan paikallistenkin rahansa pitaa saada..







Niin taa Vangvienhan on tuollaisten vuorten tapaisten ymparoima ihan taysin.. etenkin Tubeillessa maisemat ovat valilla aivan mahtavat, kun joki menee aivan noiden vuorien juurelta!






Tassa Jere kavelee alas rappusia Tham Chang luolalta. Luolat on toinen mita taalla kierretaan tsekkailemassa..Niita on useita taalla. Tarkoitus olisi kayda viela muutama luola tsekkaa.








Tassa joenvarrelta.. taitaako olla hyppaamassa juuri Jere vai Ville?



Aurinko laskee vuortentaa.. ja voitte vain kuvitella miten nattia se on livena!








Tassa Lao -style. Eli traktosin kaltainen toi etupaa.,,jossa pelkka vetoakseli ja tollanen ohjaijuttu kiinni.. silla sitten vedetaan jokea pitkin matalista kohdista, kuljetetaan ihmisia, tai tavaroita :) hassun nakoinen..


Vang Vien vaikuttaa oikein mukavalta minikaupungilta. Tosin turistit tai paasaantosesti reppumatkaajat on vahan liiankin hyvin vallanneet tan kaupungin. "Keskusta" taalla siis kostuu muutamasta tienpatkasta, jotka ovat taynna ravintoloita, joissa lohoamis paikkoja, tyynyja ja pehmusteita matalan poydan aarella. Lahes jokaisessa ravintolassa pyorii joko jokin leffa, tai sitten Simpsonit tai Frendit :) tietty rankat tubeilu paivan jalkeen on kiva rentoutua tuijottaen televisiota.. mutta silti, liika on liikaa..
Huomenna jos saa vain sallii jatkuu myos Tubeilut.. katotaan uskalletaanko Sirpan kanssa hyppimaan torneista vai ei :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tässä itsekin kommentoida todella hyvää blogia. Kaikki jutut on tullut luettua ja hyvin sää vedät. =)
Kerrohan pojille paljon terveisii ja sulle myös.
Kuka toi Jerenka on? =)

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa lähes paratiisilta tuo paikka - pieni kylä keskellä ei mitään. Sielu ja mieli lepäävät taatusti. Vähän tuosta välittyy kerronnankin kautta meille täällä kylmässä ja sateisessa Joensuussa värjötteleville ja työtä tekeville. Toivottavasti tyttöjen hypyt menevät putkeen - vähän täälläkin sitä nyt jänskätään.
Terveisin...Tarja ja nuo muut....

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,
aikas hieno homma tää päiväkirja systeemi,,, Hitto teillä on niiiiin hienoa siellä, loistavaa!
Nauttikaa, nauttikaa ja vielä kerran nauttikaa,,, ü

isot terkut kaikille =),
mertsi

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä vaan taalta Vantaaltakin. Blogiasi on todella hauska lueskella ja seuraavaa odottaa innolla.Mainiot kuvat tekevat siita viela elavamman, ei tarvitse itse lahtea matkaan lainkaan, koska...
onhan se vaan mukavampi(?) lueskella matkoistanne nojatuolissa istuskellen, saastyy kaiken maailman torakoiden ynna muiden matojen syonnilta puhumattakaan moskiitoista ja epamiellyttavalta helteelta.
Lampimia terveisia (nyt noin 15 astetta) taalta Suomesta pojillekin
toivottelee
Hannu

Mom kirjoitti...

Tuntuu niin hyvälle lukea ja katsoa, kun teette sen mistä monet vaan puhuu ja unelmoi.

Kuvat vaan tekee sen, että välillä meinaa ikävä hiipiä, mutta lupaan kestää urheasti sen, että Jennin; Hesen ja Jerekan kikatus ja pulputus ei kuulu ihan korvan juuressa :):)

Hiljaista kyllä kieltämättä täällä on ilman teidän ihan lähellä olemassaoloanne.

Ihan uskomattomia kokemuksia teillä on jo nyt ollu...ja mitä vielä tuleekaan - sitä täällä ootellaan joka ilta (kuulumisia)

Rattoisaa loman jatkoa ja nauttikaa nauttikaa nauttikaa ;)

Jerekan mutsi