torstai 31. toukokuuta 2007

Kambodza, Siem Reap ja kuviakuviakuvia :)

Noniin, yritetaans saada nyt muutama kuva tanne..

tama Laosin paakaupungista Vientianesta.








Matkalla Don Det:ille. Kuva "satamasta", josta mentiin longtail veneella itse saarelle.










Don Det:in saarelta. Vesipuhveli ja mies riisipellon kyntopuuhissa.



Don Det saaren "paatie" :) tosiaan saaren molemmilla puolilla meni tallainen polku ja polkujen valissa oli vain silmankantamattomiin riisipeltoa, vesipuhveleineen ja lehmineen.









Don Detilla hammokeissa :) tama "terassiltamme" bungiemme edustalla. Vahan oli KUUMa, koko ajan mieleton hikoilu paalla. huh.







Tassa Mekong joki laskee putouksesta. Eli tama on se Kaakkois-Aasian suurin vesiputous, ei ole todellakaan korkea, mutta koska Mekongissa, niin maarallisesti kulkee vetta eniten taman putouksen lapi. Mahtava pauhu tuosta lahtikin!




Tassa paikallinen huoltoasema Don Det:in satamassa.. Kasin veivattiin jotain kampea, etta tulisi alipaine letkuun ja se imisi purkeista bensaa tankkiin.. :)











Nain pelattiin korttia pilkkopimeassa. Taskulamppu kierti vuorossaolevalle :)





Natti auringonlasku Don Det:illa. :)







Laosin raja oli aika cool :) ja samanlainen meita odotti hiekkatien paassa Kambodzan puolella. Oli ehka rennoimmat rajavirkailijat koskaan. Eika mitaan tsekkauksia mistaan tietokannoista, kun ei tietokoneitakaan ollut. Vain salkku missa kasa erilaisia leimoja ;)







Kratien guesthousin vessassa oli ohje miten kayttaa lansimaalaista wc:ta. Thaimaassa oli tosi yleista etta paikalliset kiipesi tuon toisen kuvan tavoin ponton paalle.. hurjaa.







Siem Reapissa saatiin eilen illalla maistelle taas naita kivoja pikku ystaviamme.. kyl mie ainakin mieluummin syon niita kuin katson niiden hyppivan. Meidan poydalle hyppasi yksi iso tuollainen ja kun paikallinen nais tarjoilija huomasi et mie olin jo siirtymassa otokasta kauemmaksi, se vain nappasi sen poydasta ja soi elavalta! iu.




Viela lahikuvaa ;) Naissa oli kylla paras grillimauste tahan mennessa ;) Namia. Hyvaa snacksia ja paljon terveellisempaa kuin sipsit ja suolapahkinat!








Eilen paastiin jatkamaan matkaa Kratiesta puoli kahdeksan aikaan. Luultiin etta paastaisiin suoraan Siem Reapiin, mutta eipas paastykaan. Kompong chamissa meidat sitten jatettiin bussiasemalle ja sanottiin etta bussi joka menee Siem Reapiin tulee asemalle kahden ja puolentunnin paasta.. oltiin aika riemuissamme. Viela kuumimpaan aikaan paivasta piti odotella. Kun bussi vihdoin tuli, kesti matkanteko Siem Reapiin viela sellaiset 4,5 tuntia. Etta matkustettiin sitten kaksipaivaa tanne Reapiin. HUh.
Illalla kaytiin kavelemassa kaupungissa ja taallahan on jo ihan menoa ja meininkia! Taalta loytyy monta Super hienosto hotellia, lansimaalaisia baareja ja klubeja. Angelina Joliekin on taaltakasin hoitanut adoptio asioitaan ja Mick Jagger on nahty yhdessa ravintolassa ;) Mutta eloa taalla tosiaan riittaa! Ihan erilaista kuin Laosissa. Tai huomaa kylla miten kehittymaton maa Laos viela on. Siella on niin vahan viela palveluita verrattuna Kambodzaan.
Kambodza on kyllakin viela omalla tavallaan "villi lansi" .. taalla voit ostaa itsellesi oikeuden olla poliisi 1000$:lla ja jos haluat laakariksi niin maksat vain 12 000$ ja saat luvat, ilman siis mitaan koulutusta! hyva esimerkkitapaus: Turisti oli huomannut kadessaan patin ja meni laakarille, joka totesi etta voi olla esim. syopa kasvain, etta parempi poistaa koko kasi, niin ei ainakaan uusiudu! =P turisti oli hieman hermostunut ja paattanyt kuitenkin kysya kotimaansa laakareilta viela asiasta ja siella oli todettu patti pieneksi hyvanlaatuiseksi rasvapatiksi ja se oli poistettu. hyvahyva. Toivottavasti ei tarvitse menna taalla missaan vaiheessa laakariin.. pitaa ehka harkita jos hankkisi kuitenkin ne laakarin paperit taalta ;) ja jaisi harjoittamaan ammattia.
Kambodza on myos erittain pommitettu maa (kiitos jenkit!) ja taalla onkin tehty eniten amputaatioita maailmassa! ja todella paljon nakeekin lapsia ja aikuisia joilta puuttuu yksi tai useampi raaja :( myos kerjaajia on huomattavasti enemman kuin Laosissa. Vanhemmat pistavat lapsensa kadulle, kantaen pikkusiskoaan tai veljeaan. Useimmiten he viela hakkaavat lapsiansa, jotta he nayttaisivat surkeammilta ja saisivat nain enemman rahaa kaduilla. Naista lapsista on vaikea paasta eroon kadulla, kun osa heista jopa roikkuu kadessa kiinni. Taalla neuvotaankin aika paljon miten voi oikeasti auttaa avun tarpeessa olevia ja sanotaan ettei saisi antaa kadulla kerjaajille mitaan, koska muuten lapset jaavat myos kadulle kerjaamaan eivatka mene kouluun.
Tanaan on siis kaupunkiin tutustumispaiva ja huomenna lahdemme ennen auringonnousua Angkor Wat:in temppeleille.. tarkoituksena kierrella siella auringon noususta auringkon laskuun..rankka paiva siis tiedossa.
Angkor Wat kasittaa ison alueen, jolla useita temppeleita, jopa kilometrien paassa toisistaan, siksi hyva vuokrata tuktuk kuski itselleen paivaksi. Angkor Wat on niista tunnetuin ja suosituin temppeli ja on myos maailman suurin uskonnollinen rakennus. Alueella asui tosiaan se miljoona asukasta 1200-luvulla. Asukkaiden kodit ja julkiset rakennukset rakennettiin puusta ja ne ei ole tietenkaan enaa nahtavilla. Vain Jumalien rankennuksiin sai kayttaa kivea ja niista tehtiinkin sitten aivan mielettoman suuria. Yksi ihmiskunnan suurimpia saavutuksia, ja Kambodzan ylpeys. Taman nahtavyyden takia tama Siem Reapin kaupunkikin on kasvanut suureksi turisti keskukseksi.
Eli kamerat lataukseen ja menoksi!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei viileästä Joensuusta!
Ja tulihan niitä kuvia - hyviä sellaisia!! Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - vaikka elävästi olet kyllä kertonut näkemästänne ja kokemastannekin. Meikäläiselle voisi melkein tulla uniin nuo kerjäävät kaltoin kohdellut lapset ja raajansa menettäneet ihmispolot:( Vaikea myös uskoa että lähietäisyydeltä kuvattu 'ötökkä' voi maistua namilta - tietty jos paljon mausteita - mutta jo pelkkä ajatus siitä mitä on syömässä....
Ja kohti uusia seikkailuja - yes....
Terveisin Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Ötököitä en ihan hevillä suikkii laittais, mutta en voisi olla ainutkaan ketä jättäis maistamatta, joten tulis varmaa naposteltua kumminkin.
Piti kysästä tuosta Kambodzan turisti määrästä, mutta ilmeisesti niitä on siellä aikalailla? Vaikee vaan kuvitella länkkärin ottavan pakettimatkaa tuonne.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat saanaa! Ja kiitos niistä taas _\,,/

T: vastis =)

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, myöhästyin sit pikkasen kirjotuksessa, tuli melkein samat asiat höpöteltyä kahteen kertaan =)

T:pikkuriiviö =)

Anonyymi kirjoitti...

Justiinsa syomaan lahdossa, "sipsit" nayttaa herkullisilta (vaikken niita heti suuhuni panisikaan).
Mainioita kuvia. Otsalamppu unohtui, olisi ollut fikkaria katevampi. En olisi uskonut Kambodzhan olevan niin paljon Laosia kehittyneempi. Kehitys (hallitsematon) tuo mukanaan valtavat erot rikkaiden ja koyhien valilla.
Jenkkien jaljet varmaan siella on selvimmin nakyvissa,tietenkin myos Pohjois-Vietnamissa.
terveisin
Hannu

Anonyymi kirjoitti...

Otokat kiihottivat(?) niin ruokahalua, etta jai juttu kesken. Laakarinpaperit teidan kaikkien kannattaa ehdottomasti hankkia. Niillahan voi jo siellakin hankkia pienta sivutuloa saati sitten taalla. Terveysasemilla on kova pula tehokkaista laakareista.
Kun siella oletto tottuneet "luonnonmukaiseen" ruokavalioon tulee elama taallakin halvaksi, etenkin kesalla. Harmi vaan, etta otokat oln taalla niin pienia.

hannu

Anonyymi kirjoitti...

Juhanihan näyttää ihan Jolon saaren Fräntiltä. Aivan mahtavan hyvän näköisiä noi heinäsirkat. Pitää varmaan kesällä testaa miltä nää Suomalaiset sirkat maistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Pirteitä kuvia, lisää vaan tulemaan aina kun mahdollista!

Onko muuten minkä verran muita länkkäreitä reissussa? Ainakin Laosin rajahökkelissä näyttäs trekkaajia kuhisevan.

Noi sirkat on varmaan ihan hyvänmakuisia maustettuna. Voisitteko harkita jotain pientä madcook sarjaa. Esim. ristinollan häviäjä joutuu maistamaan jotain vähän eksoottisempaa herkkua, tai sit kivipaperisakset niin kuin alkuperäisessä ohjelmassa. Ensimmäinen menu vois olla vaikka liekitetyt vesipuhvelin kivekset, saakohan sellasia?

- Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Aika hurjaa toi meininki tuolla mutta kaikkeen tottuu, nimittäin noi kerjäläiset.
Lääkäriin ei siis kannata mennä jos vaikka on jäänyt heinäsirkka kurkkuun poikittain, nehän vei koko pään :)

Katja

Anonyymi kirjoitti...

Terveisin mummilta ja Leenalta ja Tanjalta - täällä valmistellaan pikkusiskon juhlia!! Tulee voileipäkakkuja ja täytekakkuja ja vaikka mitä herkkuja:)
Terveisiä vaan kaikille sinne.
Tarja ym ym ym

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Aloitin lukemaan näitä Jennin päiväkirjaa tällä viikolla kun keksin kysyä blogin osoitetta Minnalta. Multa meni varmaan kolme tai neljä iltapäivää, kun luin työn ohella blogia.:) :) :)

On saatu kivasti aikaa lukea matkakertomuksia, jotka ovat tosi mahtavia. Välillä tulee naamaani vihertävä sävy pintaan, mutta kaipa se hälvenee vähitellen...:P

Mietin kynän merkitystä ja se taitaa olla ehkäpä statustavaraa siellä??Mene ja tiedä.:/

Kuinka kouluopetus järjestyy siellä, oletteko olleet missään koulussa tutustumassa opetukseen ja näittekö kouluja?:)

Nojatuolimatkailusta kiittäen ja odottaen lisää matkajuttuja.;)

Toivotan oikein mieleenpainuvia hetkiä teille matkaporukalle. :)

Labran Pirkko

Mom kirjoitti...

oottekohan te kuivunu ihan rusinoiks ku tuutte takas, melkein täällä asti tuntuu tuo kuumuus, joka kuvista välittyy.
Ja ootte ihanan värisiäki:)

Tosi hienoo Jenni, että jaksat laitella pohjolan immeisille noita hienoja kuvia...pääsee mukaan matkallenne ihan toisella tavlla kuin jos vaan lukis juttuja.
Kiitos!

Jeren mutsi