sunnuntai 6. toukokuuta 2007

LAOS, Vientiane

Laosissa ollaan!!
Jeren kanssa ylitettiin eilen raja ongelmitta. Rajalta otettiin tuktuk Vientianeen 15km paassa sijaitsevaan Laosin paakaupunkiin. Taalla on ihan TODELLA rauhallista.. tosi rauhallinen ja pieni kaupunki ollakseen PAAkaupunki, mutta juuri ehka siksikin todella miellyttavan oloinen paikka. Guesthouse mihin alunperin aijottiin oli taynna, joten sit rinkka selassa kaveltiin muutamia kortteleita.. kahdessa paikkaa missa huoneiden hinnat oli TODELLA edulliset (6-7$/yo) kavin kysyy et paaseeko kattomaan huoneita, ja onneksi paasi.. niihin EN olisi jaanyt edes ilmaiseksi! sen verta kuvotuksia olivat (seinat kirjavat, luultavastikin kosteusvahingosta ja toinen haisi ihan homeelle, iuh!!). Onneksi loytyi sitten mukava Guesthouse ihan tasta Mekongin rannalta, tosin 15$/yo, mutta on kylla siisti ja tilava huonekin.
Nyt joutuu vahan kayttamaan matikkapaatakin taalla (mita miulla ei siis ole...), kun porrataan kolmen valuutan kanssa! eli taalla voi maksaa dollareilla, Thaimaan batheilla seka Laosin omalla valuutalla Kip:illa... ja meilla on siis naita kaikkia valuuttoja.. jos maksat dollareilla tai batheilla voit saada takaisin vaihtorahat joko maksamallasi valuutalla tai kippeina.. eli pitaa olla tarkkana et saa oikein takaisin.. hinnat ilmoitetaan kippeina, eli jos ja kun haluaa maksaa dollareilla tai batheilla taytyy taas itse laskeskella et miten paljon rahaa antaa.. mulle aarimmaisen haastavaa :) ..onneksi on Jere ja pian tulee meidan kaveleva matikkanero Heikkikin taas kuvioihin, hyva!

Eli pojat tosiaan tulevat huomenna Laosiin. Thaikut heittaa ne KhonKhaista rajalle.. toivottavasti vain ehtivat ajoissa, silla vika bussi Vangvieniin lahtee huomenna klo 14:00 ja minuu ja Jeree ei valtsiin hotsittaisi olla enaa kolmatta yota taalla.. tahtoo jo taas eteenpain! :)
Eilen tosiaan kaytiin illalla sit vain kavelee vahan ympari tata keskusta aluetta ja parilla bissella, Laosin Oma olut BeerLao onkin yllattavan hyvaa! Jopa mina joka en siis juo olutta, tykkaan siita! Ehka vain siksi etta se on niiiiin Lageria, ettei sita juuri vedesta erota :) Maistuu! ja asiaa auttaa aina myos se etta taalla saa olueensa jaita :) thaimaan puolella ei monestikaan edes kysytty etta tuleeko jaita, vaan ne laitettiin automaattisesti =P
Vientianen Kulttuuritalo, aika iso komistus! ...siis Jere sateenvarjon kanssa portin edessa.. :)

Wat Xien edustalla oleva "vartija" Vientiansessa.
Tanaan lahdettiin sitten 25km paahan Vientianen keskustasta Buddha Parkkiin, tsekkailemaan Buddha patsaita.. Oli ihan TOsi hieno paikka.. Paaljon erilaisia isoja Buddhan ja Shivan -kuva veistoksia.. Eli taalla oli sekoitettu Hindulaisuutta ja Buddhalaisuutta, se on tehty 1958 jonkun yoga-shamaani-papin johdosta :)


Makaava Buddha..taa oli muistaakseni 50m.pitka.. ja oli se kyl aika korkeakin!







Kolmipainen Shiva?,,,mista naista tietaa..








Tan moron suusta mentiin sisalle pyoreaan rakennukseen, nuo pienet neliot on ikkunoita.. piti kiiveta kahdet jyrkat ja kapeat rappuset ylos, etta paasi "rakennuksen" huipulle.. minuu pelotti, oli pimeeta ja siel haisi kummalle ja sit ton ympyran keskella oli viel pimeessa lisaa kaikkii buddha ja hindu patsaita.. siel "huipulla" ei ollu mitaan "turvakaaria".. sielt olis helposti voinu tippuukin alas.. taalla harvoin on missaan mitaan varoituksia tai turva-aitoja :)




Tassa viela yksi iiiiso Hindu -patsas.






Joo ja niin kuin kuvista varmaan nakee niin ei taalla nyt NIIN lammin ole nyt sit ollutkaan.. ollaan vissiin niin pohjoisessa etta nain sadekauden alkumetreilla ei taalla ole mikaan hikihelle. Lampoasteita on kylla silti reippaasti paalle 20 :) varmaan jotain 28 ja oisin sitten enaa 20-23 :)
Mutta kylla eron huomaa! mie kuljen miun reisitaskuhousuissa ja t-paidassa, illalla pitkahihainen on ehdoton! Jere nyt ei niinkaan palele ja luulempa etta Juhani ja Heikkikin vain huokaisee helpotuksesta kun ei tartte jatkuvasti hikoilla! ...toivon kylla silti etta kun siirrymme Vang Viengiin, missa Tubeilu (=auton sisarenkaalla jokea alavirtaan lipuminen) on yleisin ajanviete, niinmyos aurinko nayttaytyisi.. Juteltiin yhtien tyttojenka eilen illalla, olivat juuri tulleet Vangvienista ja siel oli kuulemma satanut aika paljon. HEi ei viel ole sadekausi! ei viel saa sataa! vasta sitten Heinakuussa kun me ei olla enaa tiella!!!! =P
Eilen soi hyttysetkin aika huolellisesti taas, unohtu laittaa myrkyt jalkoihin ja mie olen jalleen paukamilla. iuh. noh, nyt olen sit sivellyt noita hyttysmyrkkyja ihan jokapaikkaa... perhana, ette syo enaa minuu Moskiitot! joo ja niin saatiin thaimaan puolelta hankittua Malaria laakkeetkin meille kaikille, joten tarpeentullen malaria alueilla oleskellessamme ryhdymme niita syomaan.
Niin ja kiitoskia Kommenteista, niita oli OIKEIN mukava lukea, lisaa kiitos! :)
Meillahan on nyt siis suuntana vahan pohjoisempi Laos, mista sitten tarkoitus palata tanne Mekongin varrelle ja siirtya sen myota etelampaan ja lopulta Kambozaan ja sielta sitten Vietnamiin. Pohjois-Vietnamista meilla on varattu ja maksettu Lento 29.6 Hanoista Malesiaan Kuola Lumpuriin, eli sen verran on aikataulua tehty, etta tassa olisi nyt reilu 7 viikkoa aikaa olla Laosissa, Kambozassa seka Vietnamissa :)
Terveiset kaikille ja ryhtykaas tsemppaamaan ja valmistautumaan EUROVIISUIHIN! ...mie niin tahtoisin nahda ne.. snif. ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moimoi!

täytyy kai sit itekkin kommentoida kun aktiivisesti tulee kuiteskin Jennin blogia luettua. Aurinko paistaa stadissa eikä tartte enää joka aamu skrabaa autoo. Tänään luvattu jopa +20, koivuissa on hiirenkorvat ja pultsarit täyttävät puistot.

Euroviisut on tosiaan käynnissä. Tuli käytyä lauantaina eurovision villagessa Kampissa ja näin siellä Marco Bjurströmin. Sit olin eilen Nuuksiossa ja lintsillä ja tennistä pelaamassa.

Piristävää lukee tätä blogia ja varsinkin noita kuvia on kiva kattella. Pisti kyllä vähän merkille Hesen thaimaalainen nimi. Suomalaisen mytologian mukaan tiikeri kuvaa villiä ja viriiliä pientä petoa. Onks se näin myös siellä päin palloa? Voisko olla et Hese on tehny tyttöihin vaikutuksen... =)

t. Dr. Wixxerman

ps. jos mun nimimimerkki ei sano mitään niin hattrickpojat tietää kyllä

Mom kirjoitti...

juu että oikein niinku jo melkein on tylsää hehhehhehh..arvatkaas vaan miltä tuntuu tääl lukea noit juttuja....TOSI KIVALLE JA IHANALLE oikeesti!!!!!!!!!

ja jätän omalta osaltani sitten kommentoimatta nuo paikalliset nimet ...ei uskalla, ettei tuu nenuun ku palaatte

Mom kirjoitti...

ja OLI täälläkji hetken lämmin, mut nuo monsuunit taitaa iskeä pahasti koko loppuvkon....sainpahan kuitenkin motukan kesälaitumille tänään...oli se edelleen yhtä namia ku viime kesänäki ;)

Opettels Jere siel ny prätkäilyn alkeet, niin päästään sit kimpas cruisaamaan kotimaassa.
T. mutsi