lauantai 30. kesäkuuta 2007

Malesia, Kuola Lumpur

Selamat Pagi!

Eli Hyvaa huomenta nain Malesian kielella :)

Vietnam jai siis eilen taaksemme. Ihan hyvilla mielilla sielta lahdimme. Mie ehka olin innostuneempi Vietnamista kuin muut. Sinne jai niin paljon hienoja paikkoja, joissa haluaisi viela joskus ehka vierailla ja pidin myos paljon Saigonista ja Hanoista, niissa olisi ehdottomasti pitanyt saada viettaa enemman aikaa.
Meilla oli Hanoissa aika luksus majoitus. Mika ehka vahan korvaa sita junakidutusta :) Myos mukava faktatieto: Saigonissa on 2,5 miljoonaa mopoa/skootteria!!! ja Hanoissa taisi olla viela vahan enemman. Tuota kun koettaa suhteuttaa Suomen vakilukuun ;)
Kaytiin Hanoissa vesipuistossa, mika olikin aika hyva idea. Puistosta loytyi muutamat aika siistit ja hurjatkin liut...mie jouduin kiljumaan vahan :) Ja voitte kuvitella etta MIE ainakin nautin! jei. oli kyl kivaa ja niin taisi olla muillakin!

Muutoin pelattiin iltaisin biljardia ja kaytiin parilla oluella. Ei sen kummempaa. Mitaan erityisempia nahtavyyksia ei Hanoista loydy edes.. joitain museoita ja balsamoidun Ho Chi Minhnin olisi voinut nahda, muttei mitaan sen kummempaa. Kaikki paikat meni kiinnikin jo puolenyon aikaan, joten oltiin suht ajoissa joka ilta takaisin hotellilla.
Eilen sitten startattiin kuuden viiden jalkeen lentokentalle. Vaikka olevinaan lahdettiin ajoissa (mita nyt taksi oli taas kerran sen 15min.myohassa) kentalle, niin meille tuli loppupeleissa ihan hirmuinen kiirus.
Hanoin kentta oli paljon pienempi kuin Helsingin! Kentalla oli tarjolla laukkujen (jotka siis menevat ruumaan) elmukelmuttaminen.. eli silta varalta etta joku koettaisi tunkea rinkkaani jotain laitonta lennon aikana tai kentalla, olisi se paljon vaikeampaa elmukelmujen lapi :)
Lahtoselvityksessa rupesi myos jannittamaan rinkkojen paino.. silla Halpalentoyhtiolla lennettaessa kuten air asia, sai ruumaan meneva matkatavara painaa vaivaiset 15kg! ..ja tallakertaa siita oltiin tarkkoja! Taidettiin kuitenkin saada parikiloa anteeksi, kun tultiin niin hyvin juttuun virkailijan kanssa :) se tiesi Mika "Haka" Hakkisen ja Jari Litmasen ;) Jokaisesta ylimaaraisesta kilosta olisi joutunut maksamaan 5$! Joten vastaavaisuudessa pitaa koettaa saada rinkka painamaan sen 15kg eika yhtaan enempaa!
Miun piti yrittaa tuhlata kentalla kaikki viimeiset Dongit, kun nehan eivat enaa lentokoneessa olisi kayneet eika niita saisi missaan muualla vaihdettua enaa takaisin "kunnon" valuutaksi .. kentalla oli muutama rahanvaihtopiste, mutta niistakin loppuivat riggit:it (Malesian valuutta) kesken, joten mie en saanut sitten enaa vaihdettua rahojani :( noh, onneksi ei ollut enaa paljon dongeja jalella, eika nekaan vahat sitten ihan hukkaan kuitenkaan menneet.
Lento oli Loistava! Pisteet AirAsialle! Kone oli melkein puoliksi tyhja eika meille ollut merkattu mitaan tiettyja istumapaikkoja, vaan saatiin itse valita minne istutaan. Kone oli aika uusi, hienoine penkkeineen, tosin aika ahtain jalkatiloin, mutta eihan se lentokaan ollut pitka. Vain 3 tuntia. Taidettiin laskeutua viel vahan etuajassa.
Passin tarkastukset sujuivat taas hyvin ja kaikki saatiin rinkkammekin perille. Malesian viranomaiset tarkasti miltei kaikkien laukut ennen kuin paastivat eteenpain, mutta huvittavaa oli se etta kaikki muut taidettiin tarkastaa paitsi me, ainoat backbackerit! Meidat vain neuvottiin kavelemaan ohi! Luulisi nimittain etta enemmin meidat tutkittaisiin luvattomien aineiden/tavaroiden vuoksi, kuin joku nelihenkinen lomalla ollut perhe! :)
Kentalla sitten ei saatu taksia, silla olisi ollut tuhottoman kallis, otettiin bussi, mika sekin oli kylla hyva vaihtoehto. Sitten bussipysakilta taksi, joka veikin sitten meidat vaaraan paikkaan ja kun lopulta paastiin meidan guesthousiin, oli se jotain ihan muuta kuin oltiin odotettu. Oltiin netista varattaessa katseltu kuvia ja siella oli myos ilmeisesti lukenut etta huoneissa omat kylpyhuoneet ja kuvat oli muutenkin nayttaneet todella hienoilta. Nyt meita oli vastassa 70-luvun nakoinen tilava huone, jossa sanky ja tyynyt. EI lakanoita, ei pyyhkeita, saati kylpyhuonetta... Ja Jeren ja miun huone oli viela suoraan isommalle kadulle, jossa oli varmaan 3 klubia, jotka hiljeni vasta 3:30 (okei oltiin kylla guesthousillamme vasta 3 aikoja..). Mutta meteli kaduilta kuului niin selkeasti, etten mie aamullakaan pystynyt sitten nukkumaan seitsemaa pidempaan.
Aamupala kuului hintaan, mutta kappas, se olikin 2 paahtoleipaa voilla ja hillolla seka kahvi tai tee ja banaani.. ei siis kovin herkullista, mutta kylla sen nyt soi.
Etta nain alkoi meidan Kuola Lumpurin kokemukset. Noh, mita nyt eilen vilaukselta kaupunkia yolla bussista ja taksista naki, niin taalla on todella siistia! ei roskia missaan, ja suurinosa rakennuksista nayttaa todella uusilta! wow. Taalla ei ole mopoja yhtaan niin paljon, ei ole myoskaan tuktuk:eja nakynyt yhtaan kappaletta. Paaasiassa vain hienoja autoja! Jotenkin totaali erilaisen nakoista, mita tahanasti! Paljon hulppeamman nakoista mielestani kuin Bangkokissakaan! Noh, katsotaan nyt mita tanaan keksitaan. Mennaan varmaan vain Ilmastoituun hienoon shopping centreen ja sitten tsekkaamaan noi Petronas towerit.. ne tais olla yli 400m. korkeat, tallahetkella maailman korkeimmat kaksoistornit! :)
Malesian kieli on myos jotain todella huvittavaa.. voisi ulkomaalaisen mielesta kuulostaa ehka jopa vahan suomenkielelta.. ainakin meille monet sanat ja lauseet ovat olleet aika helpon kuuloisia.. Etta eikun opettelemaan :)





Tassa ollaan vesipuistossa.. :) Brittilainen Tim oli meidan seuranamme myos.























Hanoin Old Quarterissa oli natti lampi.. Hanoista loytyi useampiakin lampia, mika tekeekin siita hieman tunnelmallisemman kaupungin.







Nain pikkuruisilla penkeilla ja pienen poydan aaressa Hese nayttaa Jattilaiselta ;) Mutta kaikkialla aasiassa nakee naita. Kaikki katukeittioiden ruokailutilat ovat varustettu nailla poydilla ja tuoleilla. Meille nuo nayttavat enemmankin jonkun leikkimokin varusteilta :) Illalla ei saanut enaa Hanoissa muuta kuin nuudelikeittoa, hyva etta edes sita.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi teille!
Todella upeat valokuvat - tosin tuo ruokailupoyta/tuoli oli lahinna hupaisan nakoista - mutta kait se asiansa ajoi:) Taalla eletaan pari paivaa kantoveden varassa kun vesivaraaja poksahti aamulla - aika tarkea juttu tuo hanavesi:) Jenni olet pari kertaa kaynyt kampaajalla - mita tehty? Ihanan raikkailta naytatte - ette yhtaan reissussa rahjaantyneilta Aurinkoisempia paivia vaan sinne - kattelin kartalta etta olette melkein paivantasaajalla - onko tarkoitus korkata se jossain vaiheessa??
Joensuussa paistaa ja on lammintakin +20 - terveisin TARJA

Anonyymi kirjoitti...

'Voimakas maanjäristys ravisteli sunnuntai-iltana Indonesian itaosia. 6.3 richterin järistyksen keskus oli merella yli 200 km luoteeseen Molukkien saariryhmästä. Tuhoista ei ole tietoa. Tsunamivaroitusta ei ole annettu.'

Tehän olette länsi Indonesiassa! Mutta ihan viedoksi vaan pikku uutinen jonka bongasin lehdestä aamupalaa syödessäni.

Turvallista matkantekoa!!
Terveisin - Tarja Taas

Anonyymi kirjoitti...

Hola. Koitin taas laittaa viestiä siihen prepaidiis, mut ilmeisesti tuloksetta?

Grau.

/Minna

Anonyymi kirjoitti...

Ai Juhani on taas mukana kuvioissa. Viikset on jo lähteny mutta muuten se kundi on kyllä tosi hyvässä kondiksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.