lauantai 9. kesäkuuta 2007

Kambodza, Phnom Pehn

Viimeinen ilta Phnom Pehnissa. Mie ja Jere ei kai tehda mitaan erityisempaa. Juhani ja Hese ovat loytanet tytot ja viettavat heidan kanssaan aikaan. Hesen tytto rakastu niin paljon Heseen, etta haluaa nyt jatkaa meidan kanssa matkaa eteenpain aina Vietnamiin asti.. Tosi mukava taa tytto oli kyl, ettei meita haittaisi, mutta Hese ei itse vissiin ollut kovin innoissaan ja joutui jo tekaisemaan jotain ettei tytto lahtisi mukaan ;)

Torstai iltana mentiin ensin syomaan Tonle Sap joen tuntumaan rantabulevardille.. sielta jatkettiin pariin muuhun ranta ravintolaan mista sitten lopuksi Heart of Darknesiin, jonne alunperin mie en edes ollut ajatellut tulla mukaan. Opaskirjoissa kerrottiin etta taa kyseinen Klubi on rikkaiden Khmer nuorien suosiossa, jotka tulevat henkivartijoidensa kanssa haastamaan riitaa lankkari nuorten kanssa.. ja kuulemma viela etta jos joku Khmer nuori keksii iskea lankkari tyton niin sitten on menoa... noh, kuultiin myos etta jokunen vuosi sitten oli kyseisessa klubissa sattunut jokin valikohtaus..ammuskelua tai jotain ja paikka oli ollut kiinni kuukauden.. Jonka jalkeen se oli kuulemma muuttunut myos aivan erilaiseksi paikaksi.. ja kun kyseltiin viela etta onko sinne nyt sitten asiaa menna niin ei siella enaa pitaisi olla mitaan pelattavaa. Ja kyl petyttiinkin paikkaan aika pahasti. EI sentakia etta siella oli nyt mukavan rauhallista olla vain koska odotettiin jotain todella erilaista ja hienoa Klubia ja sitten se olikin satakertaa heikompi, kuin melkein yksikaan Helsingin Klubeista/baareista. Ovilla siella oli mielettoman tarkka ruumiin tarkastus ettei ole mitaan klubille sopimatonta mukana ja sisalla oli koko ajan nakyvissa isoja vartioita. Noh, kivahan oli paasta pitkasta aikaa tanssimaan. Baari oli auki kauan kunnes viimeinen asiakas lahtee pois.. me lahdettiin onneksi jo vahan aiemmin,,

Eilinen menikin sitten univelkoja nukkuessa ja illalla kaytiin syomassa hyvin. Tanaan paastiin sitten lahtemaan sinne Phnom Tamao Wildlife sanctuaryyn, mista se britti pariskunta oli meille Laosissa kertonut. Ihan hienohan se paikka oli, mutta ei mitenkaan erityinen tai ihmeellinen. Eniten arsytti kun ei oltaisi haluttu mitaan paikallisten nuorien "opaspalveluita", mutta joukko niita vaan tunki mukaan. Heilta pysty ostamaan kookosta seka banaania, mita syottaa elaimille. Kierroksen loputtua annettiin sitten Jeren kanssa meidan 'oppaalle" yhteensa 3$, mika on kuitenkin reilun tunnin kierroksesta aika TOSI hyva raha paikalliselle, mutta taa poikakapa pyysi lisaa ja suuttu kun ei annettu! perhana! arsyttavaa tollanen, me ei alunperinkaan ketaan mukaan haluttu.

Kaytiin asken Jeren kanssa syomassa ja istumassa kahvilla taas taman suomalaisen Juhon kanssa. Oli kiva kuunnella sen tarinoita, se on kuitenkin matkustanut pirusti ennemman kuin me!

Huomen aamuna meilla on sitten lahto Sihanoukvilleen! vahan mahtavaa paasta rannalle ja Meren aareen piiiitkasta aikaa! en malta odottaa. Mitaan thaimaan rantojen vertaista ei kuulemma sielta kannata odottaa, mutta ihan hyvat rannat siella pitaisi kuitenkin olla. jee! onkin rusketus paassyt jo pahasti haalenemaan tassa kaupunki elamassa ;)

Ollaan oltu niin vakuuttuneita Phon Pehnista etta kateltiin jo Air asian lentoja tanne takaisin loppumatkasta.. meilla kun on periaatteessa syyskuun alussa jotain 2-3 vkoa "ylimaaraista" aikaa ja taalla olisi niiiiin hyvat shoppailu mahdollisuudet ja tuliaisen ostos mahdollisuudet. Eika Air asialla lennot maksa Kuola Lumpurista tanne kuin veroineen n.50e. (vai oliko jopa dollareita) ja sitten taalta Bangkokiin voisi menna bussilla... ei niin hintavaa siis, eika mitenkaan mahdoton ajatus! noh, katsotaan miten kay. Indonesiassakin pitaisi olla hyvat ostos mahdollisuudet ja voin kuvitella etta sinne myos voisi haluta jaada pidemmaksikin aikaa :)

Juhannus Lahestyy! me koetetaan ehtia Juhannukseksi Vietnamin etelakarjen tuntumassa olevalle saarelle :)

terkut ja halit kaikille! nauttikaa kesasta, kaykaa terassseilla ja ottakaa arskaa! ja syokaa uusia perunoita ja grillimakkaraa miunki edesta! kolmen vkon paasta miunkin pitaisi saada irtokarkkia! jihuu! siis kun ne jotka eivat viela tienneet niin poikien kaverit Kuosi ja Katja (seurusteleva pari) tulevat meidan kanssa Malesiaan Perhentian saarille vkoksi! jihu! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuoleman kentat ja S21 olivat varmasti aikamoinen kokemus. On vaikea ymmartaa mita kaikkea ihminen voi toiselle ihmiselle tehda. Vaikka itsekin ennen keskitysleirivierailua olin lukenut ja nahnyt elokuvai ja dokumentteja natsien hirmuteoista, kylla kaynti paikan paalla teki lahtemattoman vaikutuksen. Khmerien tekoset ovat vaan tuoreempia, meidan aikanamme tapahtuneita.
Helle jatkuu taalla, tosin huomenna on kai jo tulossa ainakin jonkin verran helpotusta.
Vai on sitten odotettavissa aasialainen minia?
Terveisia kaikille
lahettaa
Hannu

Anonyymi kirjoitti...

Jihaa rinkka täynnä karkkia :)
Käytiin tänään tsekkaa itsemme sisään koneeseen ja saatiin sika hyvät paikat :)
Karkkia siis on ainakin nyt ellei ala hammasta kolottaa ja pitää ite syödä kaikki... ei sentään.

Katja

Anonyymi kirjoitti...

No niin en ole yhtään yllättynyt että Juhani ja Hesus ovat löytäneet seuraa. Yks viikko on varmaan ihan sopiva aika nähdä Katjaa ja Kuosia, koska yli viikko Kuosin seurassa...
Noh se nyt on välillä vähän ärsyttävä. =)