tiistai 12. kesäkuuta 2007

Kambodza, Sihanoukville

TErrrrrrvetuloa Costa Del CAmBodiaan ! :)

Taman lahemmaksi Espanjan aurinkorantoja tuskin Kaakkois-Aasiassa paasee.. (tai kylla varmasti paasee mutta..). Niin, tama Sihanoukville on siis Kambodzan suurin rantakohde, joka on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi ja turistisoituneemmaksi. Tanne tullaan pakettimatkoilla ja omatoimimatkoilla. Monet tulevat tanne Vietnamista, viela suurempi osa Thaimaasta ja varmastikin suurin osa Phnom Penhista.

Taalla on 5 erillista rantaa, joista pari on yksityiskaytossa, luksus resorteilla. Me parkkeerattiin itsemme tanne Ochheuteal Beachille, lempinimeltaan Serendipity Beach. Tama taitaa olla suurin ja samalla suosituin ranta taalla. Saatiin Guesthouse 5$/yo, ihan perus siisti. Koetettiin Jerenkaa loytaa jotain kivempaa, muttei natsannut. Hinnat paremmissa kampissa nousi huimasti.. Ja taa meidankin guesthouse on kuitenkin vain noin 50m. paassa rannasta :)

Ranta itsessaan vaikuttaa mahtavalta! Merivesi taalla ei ole yhtaan niin suolaista kuin Koh Taolla Thaimaassa, ja se on myos paljon virkistavampaa, ei seiso paikoillaan kuin Taolla. Juuri taydelliset aallot lyovat rantaan. Hiekka on upottavaa ja meri syvenee mukavan nopeasti.

Negatiivisia puolia tietenkin loytyy myos: Kaupustelijat + Kerjaajat. Nama ranta kerjaajat huijaavat viela minka pystyvat. Okei, osalla on amputoituja raajoja, he tuskin huijaavat, mutta arsyttavin on mies, joka on Olevinaan sokea, kulkee aurinkolasit paassa koko ajan ja laulelee. Ensimmaisena paivana talla miehella oli oppaana pikkutytto ja eilen yli sopo koira, jonka kaulapantaan oli narulla kiinnitetty pieni sankko, jota koira sitten kantoi suussaan, minne olisi siis voinut miehelle antaa rahaa. Saali pisteita tuollalailla saa aika helposti.

Eilen oltiin Brittilaisen Jamesin "laksiaisissa". James oli ollut kolme ja puoli viikkoa "toissa" yhdessa naista rantabaareista. Oli yrittanyt lahtea jo nelja kertaa, myohastynyt joka kerta aamu bussista. Tana aamuna oli viides yritys.. pitaa menna tonne rantsuun tsekkaamaan etta nakyyko miesta siella ;)

Muutoin ei tanne erityisempaa. Ollaan aika ihastuttu myos Sihanoukvilleen. Melko taydellinen loma kohde, ainakin nain Low seasonilla, kun ranta ei ole ihan tukossa ihmisista.

Tutustuttiin eilen myos Brittilaiseen Irakin sotilaaseen, joka antoi aika uutta perspektiivia koko sotailuun. Huomenna mahdollisesti lahdetaan tekemaan saari kierros hanen ja Hesen ja Juhanin kanssa. Taallahan on tassa edustalla useampiakin saaria, joista vain tietaakseni yhdessa on yksi resortti. Toivotaaan hyvaa saata! taalla ei ole pahemmin satanut, mutta kylla noi pilvet taivaalta joutaisi myos pois auringon tielta :)
Nyt hakemaan Uimapatjaa ja rantsuun!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän kävi Jamesin - joko selvisi matkaan? Entäs karistivatko teidän pojat tytöt kannoiltaan?? Australiassa on myrskynyt ja tulvinut - taidatte olla tietoisia. Onko englanninkielisiä lehtiä/uutisia saatavilla hyvinkin? Miten ihmeessä selviätte Hanoihin 29.6. mennessä jos Juhannuksena olette vielä Vietnamin eteläkärjessä? Jännityksellä seurataan matkanne edistymistä..... terveisiä sateisesta ja viileästä (+12) Joensuusta - Tarja