torstai 5. heinäkuuta 2007

Malesia, Kuola Lumpur

Heivaan hei kaikille.

Tassa on nyt taas soudettu ja huovattu ja palattu takaisin lahtoruutuun eli tanne Kuola Lumpuriin.

Eli lennettiin Kuola Lumpurista Kota Bharuun, mika on ita Malesiassa todella lahella thaimaan rajaa. Siella jouduttiin olemaan yksi yo aika simppelissa guesthousessa, josta sitten seuraavana aamuna jatkettiin taksilla Kuola Besutiin, mista sitten ensin matkatoimistoon ja sielta "satamaan" mista lautalla Perhentian saarille (Kecilille). Tjoo.. aika selkkausta ja odottelua oli saarelle paaseminen. Ja oltiin kylla kuultu jo ennalta etta majoituksen saaminen saarelta voi high seasonilla olla vaikeahkoa..mutta mutta.. saatiin sitten itsellemme ja kuosilla ja Katjalle varattua 40Riggit:in (n.12$) huoneet.. jotka olivat tasoa Don Det:in saarella Laosissa, joista maksettiin siella kuitenkin vain 3$.. ja kuitenkin taas Hanoissa Vietnamissa maksettiin luksus hotellista 15$. Aika heikko tasoista Malesian majoitukset.. tai hintalaatu suhde ei oikein tahdo kohdata. Eli huoneesta loytyi parisanky.. wc, joka aika kuppanen. Sahkot oli 7pm-7am. Fani ei mulla ja Jerella eika Katjalla ja Kuosilla toimineet juuri lainkaan.. wc ei vetanyt, lavuaarista ei tullut vetta.. wc:ssa oli torakoita seka pienia scorpioneja ym. :) ensimmainen yo oli pelkkaa tuskaa.. hikoiltiin niin paljon (ainakin mie ja jere) ettei nukkumisesta meinannut tulla yhtaan mitaan. Yolla saattoi herata siihen etta kaikki lakanat oli lapi markia ja tyyny haisi hielta! yuok.

Ranta oli saarella oikein nice. vesi ihanan viileaa, vaikkakin todella suolaista. Saarella majaili myos Varaaneja! nahtiinkin niita aika monta! hurjan nakoisia otuksia. (Varaani=jattimainen lisko, noin.1,5-2m) Saarellahan ei siis ollut mitaan teita, eika autoja eika mopoja. Aika rauhallista siis. Kaikki oli tietenkin viela normaali Malesian hintatasoa kalliimpaa.. ruoka oli pahaa jnejne. jai aika nihkee fiilis koko paikasta. Maksaa nyt majoituksesta niin paljon..ja ruoasta kun ei ollut edes hyvaa. Mutta muutoin saarella olisi viihtynyt pidempaankin! ihana ranta, rauhallisuus ja luonto. Mutta paatettiin sitten kuitenkin etta lahdetaan pois jo parin paivan jalkeen.

Sukellettiin toisena paivana 2 kertaa. Jai aika huonot fiilikset niistakin. Mie olin ollu nuhassa/flunssassa ja jannitin sikana pystynko edes sukeltaa (flunssasena kun ei saisi..tai ei valttamatta saa tasattua paineita), mutta onneksi myydaan sellasta laaketta mika kuivattaa limakalvoja ja niiden turvin sitten sukeltaminen sujuikin. Jerelle tosin tuli sellanen hedari ja ilmeisesti kipu otsalohkoon ettei han pystynyt lahtemaan enaa toiselle sukellukselle lainkaan. Eka sukellus piti olla perhentian paras saitti..mutta, mutta.. Similanien jalkeen ei kylla tuntunut miltaan. Nakyvyydet oli todella heikot.. vain 8m. ja toisella sukelluksella viela heikommat n.5m. Sukelluksien jalkeen lahdettiinkin sitten lautalla pois saarelta ja takaisin Kota Bharuun, mista saatiin kuin saatiinkin viela samalle yolle yobussi Kuola Lumpuriin. Taidettiin saada viela vikat paikat, Jere mie ja Juhani toisessa bussissa ja Kuosi, Katja ja Hese toisessa. Perilla Kuola Lumpurissa oltiin samaan aikaan. Saatiin China Townista sitten yopaikat. Kuosi ja Katja meni vahan siistimpaan hotelliin ja me muut tyydyttiin vahan heikompaan ja halvempaan. Aamulla nukuttiin muutama tunti, ennenkuin lahdettiin selvittelemaan Indonesian viisumeja.

Se olikin sitten taas reissu .. Ensin parille passikuvalle, kopiot passista sitten taksilla indonesian lahetystoon.. siella olikin ovella merkki ettei sisaan paase shortseilla, t-paidassa eika avonaisissa kengissa. Meille koetettiin tarjota vuokralle vaatteita, muttei niilla ollut tarpeeksi, joten eikun taas taksilla takas hotelille ja lisaa vaatetta paalle ja taksilla takaisin lahetystoon. Siella onneksi asiat sujuivat suhteellisen helposti. Viisumit pitaisi olla valmiita tiistaina 3-4pm. Eli siihen asti olemme jumissa taalla Kuola Lumpurissa. Kalliiksi tulee :( Onneksi meilla on Kuosi Ja Katja seuranamme Lauantai paivaan asti :) Ja ennenkuin saamme Indonesian viisumit meidan pitaa myos jarjestaa itsellemme paluu liput jollekin kulkuneuvolle pois indonesiasta, muuten ei saada viisumeja tai meita ei ainakaan paasteta maahan ilman ettei meilla ole paluulippuja pois indonesiasta.

Tanaan mennaan leffaan kattomaan imax teatteriin Transformers :) jee. Ja huomenna mahdollisesti Kuola Lumpurin vesipuistoon. Kylla me siis tekemista keksitaan, ainakin toistaiseksi.

Kuvia taas paremmalla ajalla ja paremmalta koneelta :)

AITI olet kuulemma menossa Ilovaarirockiin Jeren aipan kanssa! pitakaas kivaa! ;) ja kerro sitten millasta oli. Siella on kuulemma Danny :) jei. ja Aiti olemme siis edelelen viela Malesiassa, ei Indonesiassa.. ;)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinun vanha ala-asteen peruskarttasi ei ole kovin tarkka noiden rajojen kanssa - mutta kun nyt tarkemmin katsoin olette todellakin Malesiassa!
Joo - me Satun kanssa mennaan tuonne Ilovaariin viikon paasta perjantaina!!Tulee taatusti ikimuistoinen ilta:)
Terveisin aiti

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei Jenni!

Kaunista kesäiltaa.. tosin siellä taitaa olla jo aamu, vai paljos te ootte ajassa edellä? Vai mites päin se menikään.. Kääk!! Ala-asteen tietoja pääsen onneksi pian kertaamaan, jahka poitsu menee parin vuoden päästä ekalle.. KIITOKSIA kortista! Hyvinhän täällä menee vielä töitä tehden, huomenna nokka kohti kuopijjoo ja viinijuhlia. :) Viikonloppu reissu heinäpeltojen keskelle, onni taitaa tosin suosia ja luvassa vesisadetta la-su. Katselin just teho-osastoa toisella silmällä, oli taasen tehty niin jenkki tyylillä, mutta silti se on katsottava joka kerta.. ;)

Nyt on mentävä pakkaamaan.. en muuten ikinä saisi kaikkia tavaroita mahtumaan rinkkaan?! Tartteisin sulta varmaan pari vinkkiä, kuinka ylimääräiset vaatteet yms meikki purnukat karsitaan!! Terkut joensuuhun sukulaisille!! =)

Anne

Juhani kirjoitti...

moro pete. tosi mukava lukea noita sun rohkasevia kommentteja! taalla taas jaksetaan muutama viikko eteenmpain. kiitos! :). lisaa noita.

ps. terkkuja sinne kaikille tutuille, makelle tainalle teemulle tepolle yms yms. ja sulle viel ihq iso hali ja marka pusu.

Anonyymi kirjoitti...

pusipusi munkin puolesta ja haleja ja helliä kosketuksia

t. Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla kaiken kaikkiaan huono valinta koko Malesia, mutta saittehan senkin nähtyä. Saapa nähdä millaisia kokemuksia teillä Indonesiassa on? Toivon mukaan parempia kuin Malesiassa.
Lintuinfluenssaakin taas kuulemma on enemmän liikenteessä siellä päin, samoin kuin Vietnamissa.
Täällä kauniit ilmat on muuttumassa ennusteiden mukaan sateisiksi. Ensimmäinen lomaviikko olikin oikein onnistunut säidenkin suhteen. Nyt muut5ama päivä kotosalla Vantaalla ja ensi viikon puolivälissä Kaustiselle.
Mukavaa matkaa ja heinäkuuta sinne Malesiaan.
hannu

Anonyymi kirjoitti...

No siis ei Malesiasta mitkaan huonot kokemukset kellaan ole, ainoa mika hairitsee on hintataso. Erityisesti majotuksen suhteen. Siihenkin vaikuttaa viela se, etta tultiin suoraan Indokiinasta tanne, jos oltais tultu vaikka Thaimaasta, ei ois ollu vastaavaa shokkia, koska Malesia on vaan hivenen Thaimaata kalliimpi. Paatettiinkin nyt sitten vahan panostaa enemman rahaa majotukseen ja nyt kaikki on jo paljon paremmalla mielella liikenteessa.

Itse asiassa mulla Juhanilla oli Perhentianillakin ihan ok kamppa; ei otokoita, eika liian kuumakaan oisin..

Juhani kirjoitti...

jepjep. malesia on varmasti hieno maa. suosittelen ainakin kuolumpurin perusteella!

Anonyymi kirjoitti...

Kuala sai multakin pisteitä toisella visiitillä ja olihan seurallakin vaikutusta asiaan.
Katja