sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Lake Toba, Indonesia

Aaaahh.. taa paikka on Paratiisi! ..ihan kuin olisi suomalaisen jarven rannalla, muttei kuitenkaan. same same but different ;)

Lauttamatka malesiasta indonesiaan meni ihan ok. Vaikka lautta keinuttikin aika huolella aluksi ja mie voin todella heikosti. Jeren piti kayda hakee miulle oksennus pussikin, onneksi ei tarvinnut oksentaa. Ei kyl oloakaan parantanut kun monet muut matkustajat oksenteli pusseihin.

Raja tarkastukset indonesian puolella sujui hyvin, vaikka olikin ehka 'jannittavin' raja, kun kyseltiin kaikkea etta kenen kanssa matkustat, mita tuut tekemaan tanne jne. :)

Meidan piti jaada Medaniin yhdeksi yoksi, etta seuraavana aamuna voitaisiin ottaa bussi Lake Toballe. Majoituksen jarjestaminen ei sitten meinannut onnistua ei millaan. Kaikki hotellit oli taynna ja joihinkin ei tullut vetta eika sahkoa.. :) onneksi loydettiin sitten kuitenkin meille yopaikka.

Seuraavana aamuna mentiin bussiasemalle, ja paikallisbussilla tanne Lake Toballe. Bussimatka oli ehka mielenkiintoisin tahan asti. Bussi oli ihan ok kunnossa, mutta se otettiin super tayteen porukkaa. Vahan valii pysahdyttiin ja poimittiin lisaa porukkaa kyytiin, kaytava oli ihan tukossa ja monilla penkeilla istui kolme ja kasinojilla lisaa. Miullakin oli jonkun selka naamassa kiinni koko matkan..

Tama Lake Tobahan on super tulivuoren rajahdyksesta syntynyt jarvi, jonka keskella on Singaporen kokoinen saari. Me ollaaan taalla saarella, Tuktuk nimisella niemella. Saatiin todella mahtava majoituskin, aivan jarvenrannasta, hienolla maisemalla. Ja hintakin on vain 1$ per nenu/per yo. Ja ihmiset taalla on mahtavia. Eilenkin illalla istuttiin guesthousimme ravintolassa ja meille laulettiin, soitettiin kitaraa jne. todella mukavaa :)

Sitten mie opettelin eilen ajamaan mopoa! vitsit etta se voikin olla vaikeeta! Vuokrattiin kaikille mopot, miun piti aluks vahan treenaa, mut eihan siita tullu yhtaan mitaan. Mopo vaan nyki ja mie painoin kaasua kun piti jarruttaa. Olin jo ihan tippalinssissa kun se ei sujunutkaan yhtaan. Lahdettiin sitten ajelemaan saarta ja mie olin juhanin kyydissa. Sit loydettiin pelto missa mie pystyin vahan treenaamaan.. ja nyt sujuu jo tosi hyvin! Ajellaan hitaasti ja rauhallisesti ni ei kay mitaan. Kun taallahan mitaan kyparia taaskaan ole.

Me Ollaan orgaanisen ruoan dieetilla taalla.. kaikki on vuorilla itse kasvatettua. Kahvi on myos jotain erityis kahvia ja aivan mielettoman hyvaa! Koetetaan saada ostettua kahvipapuja, niin voidaan maistella sita sitten koto suomessakin. Meille grillattiin eilen vuorien villikanaa.. ja etta olikin hyvaa! Ihan mielettoman hyvaa. Taalla ruoka tehdaan myos tuliseksi, joten kiva saada taas pitkasta aikaa tulistakin ruokaa.

Kaikki nayttaa tallahetkella loistavalta. Taalla on todella puhtaan oloista, ei torakoita tai muita otokoita ja kaikki paikat on laitettu natiksi, istutettu kukkia ja nurmikkoakin on.
Muita turisteja ei oikeastaan yhtaan. Meidan guesthousissa on vain meidan kaksi huonetta, joten ei liian paljon vakea siellakaan pyori. Vain muutamia muita lankkareita nahty. Ilmasto on myos loistava. Tama saari on 900m. korkeudessa ja keskella sumatran saarta. Ei ole yhtaan niin kosteaa eika kuumaa. Vesi jarvessa on melkein yhta kylmaa kuin suomessa! hrr..
Ollaan jo nyt paatetty etta ollaan saarella melkein se 10 paivaa, mita voidaan taalla sumatralla kayttaa. Todella kivaa, huippua, ihanaa, rauhallista, rentouttavaa. Mielettoman hyvaa ruokaa ja kaikki on taas pitkasta aikaa edullista (malesiassa kun oli vahan kalliimpaa).

Mahtavia maisemakuvia sitten paremmilla yhteyksilla. Taalla saarella netti aika todella hidas ja kallis kayttaa. Ja pojat jo kuumottelee tuossa etta pitaisi menna ajelemaan lisaa mopoilla ;) Joten lets go.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kuulla, etta loytyi paikka kunnon lepailyyn. Lautta- ja bussimatkan kokemukset olivat jotenkin odotettuja. Onneksi kaikki meni kuitenkin OK.
Taalla Vantaalla satelee vahan valia ja lamminta on reilut 16 astetta. Viela auringonnousun aikaan kun ajelin Kaustiselta kotiin aurinko paistoi kauniisti.
rentouttavia paivia siella "paratiisissanne"!
hannu

Anonyymi kirjoitti...

Tultiin juuri mökiltä jan sadetta piti koko viikonlopun. Hyttyset söi mun perseen kun oltiin sienestämässä, ja olin kyllä housut jalassa. niin ne vaan pistää housunläpi prlk.

Kuulostaa ihanan rauhalliselta meningiltä. Mites siellä rastaklubilla meni? kävikö pojilla flaksi :)
Katja

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Hanoi-kortista koko labran puolesta. Kortti löydi hyvin perille.;)

Sun tekstin jälkeen olen päättänyt joskus matkustaa Indonesiaan, ruuan ja maiseman takia. Ihanaa matkaa

*labran Pirkko

Anonyymi kirjoitti...

Heips Jenni!!

Aateltiin tässä porukalla infota sua meiän työpaikan rapujuhlista jotka ovat pe 21.9. Odotamme sinua sinne!! Vastaväitteitä ei kuunnella, Marko odottaa jo tanssilattialla :D

Ihanaa matkan jatkoa, ollaan hengessä mukana.

T: Heidi, Minna, Tanja, Marko, Risto, Jari, Timo, Suvi, Anne, Tuulimarja ja Laura ja ihan me kaikki täältä