lauantai 21. heinäkuuta 2007

sadetta, sadetta, Lake Toballa..

Juuh, viikko on sitten vierahtanyt taalla Lake Toballa. Ja nopeasti onkin vierahtanyt! Olisi taalla viela sen toisenkin viikon jaksanut lepailla oikein hyvin.

Meilla oli alkuksi ensimmaisina kolmena paivana mopot. Kaytiin viimeisena paivana ajamassa taman Samosir saaren toiselle puolen, mista paasi maihin ja sielta kuumalle lahteelle.. En ollut aikaisemmin miettinytkaan etta kuumilla lahteilla voisi haista niin pahalle! Mutta joo..rikkihan se siella haisi. Ja tuliperaisyys nakyi kylla hyvin kuumalla lahteella. Siella naytti olevan laavakivea ja kuumanlahteen vesi oli NIIN kuumaa ettei siina kylla uida olisi voinut.. pelkastaan kadellakin kun kokeili niin se jo poltti!
Mie, Jere ja Hese lahdettiin sitten samaa tieta mopoilla takaisin tuktuk:ia kohti (samosirin saaren niemi tuktuk on paikka missa me asustellaan ja ainut paikka myoksin missa on turisteja), kun Juhani taasen paatti lahtea kiertamaan saarta toista kautta takaisin. Kun paasimme takaisin guesthousillemme meille kerrottiin etta se toinen reitti on todella huonossa kunnossa, eika sielta paase kunnolla tulemaan, ja siella myoskin niin paljon teravia kivia, eika korjaajaa mailla eika halmeilla. Oltiin sitten jo ihan varmoja et Juhania ei sitten tartte odotella ennen ilta kahtatoista takaisin guesthousillemme.. mutta jotenkin kuin ihmeen kaupalla se olikin takaisin jo heti pimean tulon aikaan... Lucky Juhani ;) niin kuin se aina on.

Melkein joka ilta ollaan kuunneltu Batak musiikkia... (lake toban ymparistossa asuvia ihmisia kutsutaan Batakeiksi..) joita meidan guesthousin yllapitaja ja sen kaverit ovat soittaneet. Usein jopa 10 miesta soittamassa paria kitaraa, huilua..bongo rumuja ja laulamassa. Jostain kumman syysta taalla kaikki osaa laulaa ja soittaa kitaraa.. ostettiin yksi levyllinenkin jo Batak musiikkia.. ihan mukavaa kuunneltavaa.

Batakkien perinnejuoma on Jungle Juice, mita meidankin on tietenkin pitanyt jo maistaa.. ja voin kertoa, etta maistuu ihan Kiljulta! hirvittava hiivan maku ja sellasta vahan sakeampaa ja vaaleampaa kuin maito.. yok. En voinut juoda sita lasillistakaan.. Jerelle ja Juhanille se maistui vahan paremmin. Jere paasi myos maistamaan ihan tuoretta Jungle Juicea, kun oltiin eilen veneretkella, missa kaytiin tsekkaamassa viidakossa miten Jungle Juice valmistetaan.. se siis tulee jonkinlaisesta palmusta(ei sellaisesta meille perinteisen nakoisesta).. kai se sen sisalla jotenkin kay ja ei sille mitaan tehda..suoraan palmusta suuhun! ja kun kaikki juicet on yhdesta palmusta valutettu pois, puu kuolee. Mutta siis alkoholipitoista se kylla on.. ei mitenkaan kovin vahvaa, Mutta sita taalla paikalliset juo melkein joka ilta! olut on heille liian kallista (2$ iso pullo, eli alle 2euroa) ja kaikki pitavat paljon Jungle Juicesta taalla.. monesti he sekoittavat sit olueeseen viela. hyi sanon mina :) mutta siis Jungle Juice suoraan puusta valutettuna maistuu huomattavasti paremmalta. Heti kun se seisoo hetkeakaan se alkaa maistumaan enemman ja enemman hiivalta ja pahalta. Tuoreeltaan siina on jopa vahan happoja ja pojat vertaisivat makua simaan. Miun mielesta siina ei kyl mikaan sima maistunut, muttei se nyt ihan tuoreeltaan niin pahaakaan ollut kuin se mika oli jo vahan seisonut. Paikallisten mukaan jungle juice vaikuttaa myos jollain tapaa seksihaluihin.. siis positiivisella tavalla ja kuulemma sen takia Batakeilla on niin suuret perheet ;) se siita jungle juicesta.

Meidan veneretki ei ollut aivan niin onnistunut kuin olisi voinut. Yllattaen kun ryhtyi satamaan kesken kaiken ja juuri kun olisi ollut mahdollisuus uida vesiputouksen alla.. oli NIIn mielettoman kylma (miulla oli siis pitkat housut, toppi, pitkahihainen t-paita ja huppari!) ettei voinut kuvitellakaan menevansa veteen. Melkein kaikki muut turistit retkella kylla pulahti veteen. Hrr... Kaytiin ensin pienessa kylassa (jossa muka ei koskaan aiemmin ole kaynyt turisteja.. niin varmaan..) ja siella paikallisessa koulussa. Lapset oli ihan villeja, juoksentelivat joka puolella.. parilla turistilla oli omia lapsia mukana ja koulun lapset saartoi ne piirinsa keskelle ja tuijottivat lankkari lapsia niin etta lankkarilapsia pelotti ja alkoivat jo melkein itkemaan.. :) Koulu oli tasoltaan jotain mita suomessa olisi ollut ehka 40-50 luvulla.. arviolta. Pelkat pulpetit ja luokkahuone.. aika alkeellisen nakoista. Mentiin sitten luokkaan sisalle ja lapset lauloivat meille.. ja voi etta niista lahti aanta! pojat naureskeli ettei heista isoista miehistakaan (tai no pojista silloin) lahtenyt koskaan armeijassakaan yhtapaljon aanta! ja voin kylla uskoa.. noista 30 lapsesta lahti niin kova aani.. taman jalkeen kaytiin vesiputouksella, joka ei kylla itse putouksena ollut mitenkaan ihmeellinen.. sen jalkeen viela viidakkoon katsomaan palmuviinan valmistusta. Mie, hese ja juhani jaatiin veneeseen silloin, kun ei jaksettu lahtea tarpomaan viidakkoon mutaan. Jere sitten kavi siella, ja olisihan pitanyt arvata et se kerta kun jatetaan jotain valista niin se olisi ollut jotain kivaa!

Tanaan pojat vuokrasivat pyorat ja kavivat vahan ajelemassa. Heidan piti kayda kauempanakin samosirin vuorten takana, mutta yllattaen.. aamulla satoi niin paljon vetta etta tie siella liian huonossa kunnossa.

Tanaan meilla on myos meidan laksiaisjuhlat. Saadaan grillattua possua, njam! ja kuunnellaan kun batakit laulelee ja soittaa musiikkia.. ja mennaan kaymaaan diskossa :)
Huomenna lahdetaan puolilta paivin lautalla satamaan ja sielta taas Paikallisbussilla takaisin Medaniin mista maanantaina lennetaan Jakartaan. Jakartassa ollaan kaksi yota ja yksi paiva.. sitten lento sielta Balille! jee. Bali ja aallot odottavat! jihu!
Balilta sitten jossain vaiheessa Gili islandseille ja mahdollisesti Lombokille.. sitten alkaakin jo meidan "paluu" matka... hui. reissusta enaa siis alle 8 viikkoa jaljella! jaix.

Kaikille ihanaa kesaa ja kesalomaa, niille joilla sita lomaa on. Naattikaa! niin mekin tehdaan ;)

ja toihin, kiitos Rapujuhlien kutsuista! en malta odottaa! olen suomessa 15.9 joten tulen moikaamaan teita varmasti ennen rapujuhlia ;) ja toihinhan tulen sitten lokakuussa! jei. halit ja terveiset kaikille!

Ei kommentteja: