tiistai 11. tammikuuta 2011

Voihan Masennus.

Kun ei ole yli kolmeen kuukauteen ollut meren tuntumassa alkaa odotukset olemaan aika korkealla kun sinne sitten vihdoin pääsee... ja juu, ilmeisesti aasian rannat ovat olleet sen verta tasokkaita että tämä Perun hehkutettu surffi ranta näyttää tylsältä ja turistisoituneelta.

Ensimmäinen virhe oli ehkä saapua Huanchacoon sunnuntaina, jolloin paikallisia on aivan mielettömän uskomattoman törkeästi paikalla. Rantakadusta tuli mieleen Phuketin Patong beachin ranta (Patongin rantakin on kivempi kuin tää)! Ja jostain syystä opaskirjan perusteella olin saanut mielikuvan pienestä kalastajakylästä...hmm Hitot. Tää on iso kuin mikä ja rakennuksia, ravinteleita, guesthouseja jne. on vaikka kuinka hulluna! Ei lähelläkään mitään pientä kalastajakylää, ei todellakaan.

Sitten vielä kun on palellut aikansa noissa korkeissa atmosfääreissä ja haluaa vaan lämpöön ja vielä luulee pääsevänsä sinne.. noh, ei 24 astetta riitä mihinkään :( täällä on kylmä! Ja myös meri on jäätävän kylmä! 18 astetta! Oikeesti! Vaikka aallot olisivatkin kohdallaan niin hitto noin jäätävään veteen, ei kiitos! Sitten vielä ranta on ruma ja iso ja vesi ruskeaa, plääh.

Odotukset oli ehkä hieman liian korkealla surffauksen suhteen.... oli kuullut niin paljon hyvää; huippu ranta aloittelijalle, hyvä aallot jne. mut sit kun tänään mentiin veteen ekan kerran niin joo. Jalat ja kädet samantien umpijäässä, nilkkoja sattuu kylmyydestä ja pohja on täynnä kiviä, isoja, isoja kiviä joita pitkin on low tidella (=laskuveden aikaan) todella ikävää koettaa päästä vasta-aaltoon syvällle... Kyllä tuli viime kevään Batu Karasia iso ikävä! Ja jopa Balia, Balin rantahan on ihan super tähän verrattuna, nyt ymmärtää senkin saaren suosiota taas vähän paremmin.

Ei asiat kyllä oikeesti ihan näin huonosti ole :) alkoi vaan masentaa, kun luuli pääsevänsä huippu rannalle surffaamaan ja läpöön. Eiköhän me vielä päästä niille aasian tasoisille rannoille ja lämpöseen meriveteen tuolla Karibianmeren puolella viimeistään :)

Ja jotain hyvää tässäkin paikassa: kaikki on halpaa taas pitkästä aikaa! Ei Bolivia halpaa, mutta Peru n hintatasoon halpaa juu! Nuo paikat (Arequipa, Cuzco, Lima, Huacachina) missä ollaan Perussa aiemmin reissattu ovat niin turistisoituneita, että hinnat myös sen mukaisia. Mutta täällä ihanuutta! Hinnat ovat puolet siitä mihin ollaan totuttu! Niin ruoassa kuin majoituksessakin. Ja ruoka on hyvää ja tarkemmin vielä; Kala on hyvää! Ihanaa syödä pitkästä aikaa kalaa! Namnam.

Ihmiset on myös täällä erityisen mukavia ja ystävällisiä, muut matkaajat leppoisia ja meillähän oli täällä niitä Bolivian tuttavia, heitä on super mukavaa myös nähdä! :)

Emmekä anna tämän päivän huonon surffikokemuksen lannistaa; huomenna mennään veteen uudestaan, vain hieman vielä paksummalla märkäpuvulla ja kengillä! Juu, sitten ei satu Jennin pikku jalkoja kivikossa. Kypärän kun vielä saisi niin ei pelottaisi niin paljon kaatua aaltojen mukana kivipohjaan...

Ei kommentteja: