tiistai 18. tammikuuta 2011

Pitkäkyntisen ja rikollisten vuoro esittäytyä...

Perulaiset ryhtyivät sitten näin viime metreillä näyttämään sitä ikävämpää puolta itsestään.

Huachacosta saimme tarpeeksemme 5 päivän jälkeen; ei vaan ollut hyvää aaltoa, ranta ruma, meri kylmä ja säätkin kettuilivat. Otimme yöbussin Mancoraan ja nukuimme hyvin, niin hyvin, että aamulla kun saavuimme perille Jere etsii repustansa iPodia, ei löydy. Jere käy vielä bussissa sisällä tarkistamassa ettei se olisi missään, ei ole. Noh, ehkä se on vaan jossain pohjalla yhdestä Jeren repun miljoonasta taskusta. Päästään hostellillemme eikä iPodia ja kuulokkeita vaan löydy, tyhjennetään koko reppu eikä vaan löydy. Varastettuhan se sitten on.
Jere kuunteli vielä illalla bussissa musiikkia, yöllä laittoi iPodin reppunsa taskuun, muttei jaksanut avata kaikkia lukkoja repustansa (Jerellä aina miltei kaikki repun taskut lukolla kiinni) ja laittoi sen lukitsemattomaan taskuun, missä se on aina ennenkin säilynyt mukana bussimatkoilla.
Reppu oli koko yön meidän jaloissa ja Jerellä repun hihna jalan ympärillä. Silti joku oli saanut hilattua sitä vähän ulospäin ja otettua iPodin. Selvästikin joku sellainen tyyppi joka on tarkkaillut meitä/Jereä jo bussissa ja luultavasti ihan joku vieruspenkkiläinen vielä... Kiitos vain!

Tästä siis opimme: Jere istumaan aina ikkunan viereen ja mie käytäväpaikalle, sillä Jeren repussa ne kaikki arvokkaimmat tavarat, miulla vain kirjoja. Ja AINA kaikki lukkojen taakse!!! ei mitään sattuman varaan.

Majoitumme Laguna Camp hostellissa, joissa kaikilla on ihan omat Bungalowit! Aika ihanaa olla pitkästä aikaa (sitten viime kevään) omassa bungalowissa ja vielä bambu sellaisessa :)
Aluksi oli hieman ongelmaa; saapuessamme oli vain bungalowien vartija paikalla (täällä miltei joka guesthousilla on vartijat ovilla!) ja hän näytti, että huoneemme oven lukko esta roto (=rikki) hmm.. no me odotellaan, että hostellin työntekijä tulee paikalle, kerrotaan sille ja toteaa jotenkin näin; että joo on mahdollista korjata mas tarde (myöhemmin) ja että täällä on tosi turvallista ei hätää jne.
Me jäämme odottelemaan, että josko se mas tarde olisi jo kohta... no ei ole. Käydään uudelleen selittämässä tilanne: että me ei todellakaan aiota/pystytä lähtemään tästä minnekään ellei oven lukko ole kunnossa! Ja taas tulee ihmettelevää vastausta tyyliin, että ettekö luota meihin täällä on tosi turvattua, he ovat kokoajan paikalla jne. hieman lisää kiukuttelua ja joku jostain huikkaa työntekijän paikalle ja ilmeisesti antaa rahaa hänelle mennä ostamaan uusi lukko. Ja näin ollen lukkomme vaihdetaan ja se toimii, jes.

Säähän Mancorassa on mitä upein; trooppista miltei, kuuma ja kuuma! Aurinkopaistaa ja ranta näyttää hyvältä, paitsi... on viikonloppu (ja vielä siihen päälle Perulaisten kesä) ja ihmisiä on ihan sikana. Mutta paljon paljon paljon kivemmän näköistä on silti kuin Huanchacossa. Merivesikin tuntuu muutamia asteita lämpöisämmältä, ja vain muutama surffaa märkäpukupäällä ja jotkut jopa vain bikineissä! Vau :)
Rannassa on meneillään surffikisat, siksi aluksi katsomamme: voi hitto miten vähän aalloilla porukkaa, äkkiä veteen surffaamaan! Osoittautuu vääräksi.. kerrallaan kilpailijoita vain päästetään se kolme veteen :) noh kisaa ei ole hullumpaa seurata ja Jere saa iPodinsa ketutukseen oluen.

Illalla ruokailemme perus halppis Menu paikassa, eli missä on halvalla menu :) maksun koittaessa mie annan 100 solen setelini, mutta mitäs, nainen palaa takaisin sen kanssa ja sanoo että esta falso (väärennetty) ja me siihen, että ei todellakaan voi olla! Me ollaan saatu se automaatista! Automaatista saat vain ja ainoastaan 100 solen ja 50 solen seteleitä, ei voi olla väärää! Mutta sitten siinä onkin jo kolme ravintelin henkilökunnasta sanomassa, että se on väärennetty ja me kiltisti annamme toisen rahan mikä kelpaa ja marssimme tyrmistyneinä pois paikalta. Hostellillamme on tullut vartija iltavuoroon ja kysymme häneltä mitä mieltä hän on onko seteli väärä vai ei ja hän sanoo, että ei ole väärennetty ihan oikea on. Huokaisemme helpotuksesta ja ajattelemme, että ravintolalla vain ei ollut vaihtorahaa ja siksi keksivät sen olevan väärennetty.

Seuraavana aamuna koetamme sitten ostaa vettä miun 10 solen setelillä ja miulle todetaan, että ei kelpaa! Jep. Alkaa jo vähän kiehuttaa... vikana kuulemma pieni repeämä setelin alareunassa. Mitä ihmettä! Meillä ei vielä kertaakaan ole ollut mitään vastaavanlaisia ongelmia Perussa ja on varmasti tullut käsiteltyä kehnommassakin kunnossa olevaa rahaa! Tästä tietysti voi syyttää vaan itseään, kun olemme ottaneet vastaan tuollaisen hieman revenneen setelin, pitäisi aina tarkistaa jokainen seteli tarkasti.
Ja noita väärennettyjäkin seteleitä (erittäin hyvin väärennettyjä!) on ilmeisesti paljonkin liikenteessä

Mietimme aamupäivällä parintunnin edestä rannalla, josko lähtisimme veteen, väkeä riittääkin surffikilpailun jälkeisenä päivänä vedessä aika mielettömästi. Laskimme noin 30 tyyppiä, jotka oli pelkästään surffilaudoilla vedessä, hmm. Ei menty, mut mie sain Jeren ylipuhuttua mutakylpyihin. Jee. Jee tosiaan, mutta perillä ollaan, että no missä se muta oikeen on!? On pelkkä kuuma allas jossa jotain mudan/hienen hiekan kaltaista hyvin vähän. Enemmänkin allas on vain likaisen veden kuuma allas, joka vielä haisee pahalle rikkipitoisuuden takia :) eli aikamoinen floppi oli sekin keikka ja kun tuktuk kuskikaan ei huoli miun kymppiä niin ketutus vain kasvaa...

Iltapäivällä taas syömään ja koetataan maksaa miun satasella, joka vartijan mukaan oli aito. No ei ole ravintolahenkilökunnan mukaan, taas ihmisiä ihmettelemässä meidän 100 solen seteliä ja ei kelpaa. Alkaa hermostuttamaan. Maksetaan taas muulla rahalla ja päätetään lähteä selvittämään meidän satasen kohtaloa. Poliisia ei löydy mutta löydetään vartija automaatilta/maksu päätteeltä ja se tarkistaa rahaa koneella, juu väärennetty on, on lopputulos ja sit jotain mistä ei ymmärretä mitään ja selitetään, että ollaan saatu se automaatista ja kysellään onko Scotia Bank:ia missään lähellä (ollaan käytetty vain ja ainoastaan noita automaatteja), jotta voisi mennä reklamoimaan, ei kai ole mutta ilmeisesti vartija vaihtaa vuoroansa seitsemältä illalla poliisin kanssa ja että rahan voi kai poliisin kautta vaihtaa oikeaksi? En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta raha jäi sedälle ja seiskalta voi vissiin mennä kyselemään sen perään, hmmm...

Muutenkin ihmiset on olleet täällä Mancorassa paljon tylympiä ja tympeempiä. Jotenkin näillä tapahtumilla taidetaan varmistaa se ettei meille vaan jää maasta mitenkään hyvä maku. Toisaalta, ollaan selvitty Etelä-Amerikassa reissaamisessa 4 kk aika vähällä. Ja rahaahan nämäkin asiat vain on. Onneksi ei ole vielä (koputtetaampa puuta) mitään arvokkaampaa taikka esim. koko rinkkoja varastettu. Ja niin kuin Jere sanoi; näistä ei voi seurata muuta kuin yletöntä hyvää tuuria jatkossa :)
Peukut ylös sille! Ja loppu näille huonoille jutuille!

Ei kommentteja: