lauantai 7. toukokuuta 2011

Little Corn Island.

Voi tätä lomailun ihanuutta :) Aurinko on paistanut, rannoilla ollaan maattu, mielettömän hyvää ruokaa syöty massut täyteen ja sukeltamassakin ollaan käyty useamman kerran. Ihan huippua.
Tänne olisi ehdottomasti pitänyt varata se kaksi viikkoa aikaa. Etenkin tähän aikaan vuodesta jos haluaa sukeltaa, sillä tuuli on meidän aikana tuullut väärästä suunnasta emmekä ole päässeet parhaille sukelluskohteille. Harmi!! Olisi ollut mukavaa bongata delfiinejä taikka muutama Hammerhead hai lisää :)

Mutta sukellukset ovat kyllä olleet muutoin ihan jees. Ei mitään ihmeellistä, mutta kaikin puolin perus hyviä ja helppoja. Yhteensä tuli täällä tehtyä 7 sukellusta ja vihdoin olen päässyt yli 70 sukelluksen rajapyykin! Wuhuu =D Täällähän alkaa sadekausi vähitellen tehdä tuloaan, mikä on näkynyt juuri tuon tuulen puolesta ja sitten muutamia sadekuuroja ollaan saatu myös. Ehkä low season näkyy myös turisten määrässä, sillä tuntuu että täällä on tosi vähän ihmisiä.

Saimme siirrettyä lentojamme sen kaksi päivää eteenpäin, tiistaista torstai iltapäivään, mikä tuntuu nyt ihan hyvältä, vaikka tosiaan pidempäänkin olisi viihtynyt helposti.

Me ei olla enää jaksettu koettaa edes pysyä missään budjeteissa, vaan nauttineet mm. herkullisista hieman kalliimmista ruoista täällä. Päivässä ei kuitenkaan tule syötyä kuin se yksi lämmin ruoka niin miksei se sitten voisi olla vähän parempi sellainen?! ;) Täällä on ravintola nimelta Iguanas, missä tarjoillaan kolmenruokalajin menu (sis.alkusalaatti, pääruoka ja jälkiruoka) hintaan 15$ ja tähän asti ollaan syöty siellä aivan mielettömän hyvää pihviä ja kalaa. Kaikki ruoat on tehty niin vimpan päälle ja annokset sisältää aina jotain spessua, kuten fetajuustoa, sinihomejuustoa vai muuta vastaavaa, nam! Ja tästä setistä voi myös valita että ottaako vain pääruoan, jolloin hinta on 10$ mikä on miusta jo aika kohtuu hinta noin laadukkaasta ruoasta! :)
Joka keskiviikko ja lauantai on Tranquilo ravintolan järjestämä bonfire party (kokko rannassa juhlat), mikä taitaa olla saaren isoin tapahtuma ja paikalla on noin 10-30 henkeä :) eli ei mitään massiivisia bileitä löydy täältä, eikä tarvitsekaan!
Mitäs muuta? Eihän me muuta olla nyt tehtykään, kuin sukellettu, otettu aurinkoa ja syöty hyvin :)
Juuri oikeanlaista lomailua.


Näitä ihania papukaijoja oli kaksin kappalein! harmi vain että näiltä Lemmikki papukaijoilta katkotaan tai poistetaan lentosulat, etteivät pääsisi karkaamaan taikka lentämään pois :(


lapset kalassa.

Seuraavaksi lennämme takaisin mantereelle Managuaan, Nicaraguan pääkaupunkiin. Olemme yhden yön siellä ja heti seuraavana aamuna olisi tarkoitus ottaa aamu 5:00 lähtevä bussi Hondurasin San Pedro De Sulaan. Matka-ajan ollessa piiiitkästä aikaa 12 tuntia! Huij. Sieltä sitten Hondurasin rannikolle Karibianmeren puolella La Ceiban kaupunkiin, mistä otamme lautan Roatan -saarelle.
Olimme aluksi menossa Utilalle (kolme saarta; Utila, Roatan ja Guanaja muodostaa Bay -islands ryhmän), minkä pitäisi olla edullisempi ja näin ollen reppureissaaja ystävällisempi saari. Mutta kuulimme että Utilan sukelluskohteet on huonoja ja kalaa vedessä todella vähän, jos ollenkaan! (vissiin aivan ylikalastettu). Tämän jälkeen kun vielä kuulimme että Roatanin riutta on paljon paremmassa kunnossa ja kalaa enempi vedessä ei tarvinnut enää miettiä että kummalle mennään. Eli Roatan täältä tullaan! Muutama päivä vain siellä ja siinäpä ne meidän rantakohteet sitten olikin! Aikaahan on New Yorkin lentoihin enää reilut 2 viikkoa! Huij.

6.5.

Haikein mielin jätimme maissisaaret taaksemme, mutta toisaalta myös innoissamme uusista vielä tulevista jutuista. Emmepä vaan arvanneet että tässä taas tulisi olemaan kolme matkustuspäivää ennen kuin pääsisimme kohtelleemme Roatanin saarelle. Managuasta tänne piti kestää vain 12 tuntia, mutta olimme perillä vasta kuuden jälkeen, eikä yhtään bussia La Ceibaan enää mennyt. Eli yö täällä ja huomen aamuna taas aikainen bussi 5:15 kohti La Ceibaa ja lautta 9:30 Roatanille. Vihdoin!
Valuutanvaihto sujui Nicaraguan Cordobista Hondurasin Lempirasiin helposti, sillä suhde dollariin on näillä valuutoilla kutakuinkin sama 20cordoban/lempirasin ollessa noin yksi dollari. Ja dollarit käyvät näemmä täälläkin oikein hyvin maksuvälineenä.

Nyt ei muuta, unille menon aika täällä, jotta jaksaa taas herätä nejän aikaan aamulla!

Ihanaa Äitienpäivää ihanalle Äitille!!!! :)

1 kommentti:

Tarja kirjoitti...

Äiti täällä kiittää ja kumartaa :))
Ihana taas lukea kuulumisianne ja tekemisiänne/tekemättömyyksiänne ;)
Valokuvatkin kävin katsomassa - niistä aivan huokuu rento ja viipyilevä meininki - huokaus -
Viime hetket alkavat olla käsillä - nauttikaatte!!