lauantai 19. joulukuuta 2009

Alona Beah, Panglao island, Bohol

18.12.2009

In God we trust..
God is good..
Jesus is love..

Naita sloganeita on taalla joka puolella. Jokaisen Tricyklen (vahan kuin thaimaan tuktuk muttei kuitenkaan) ja bussin perassa lukee jokin uskonnollinen slogan,, autoissa on kojelaudalla thaimaan budha helyjen ja amulettien tilalla ristit ja jesus patsaat onnea tuomassa. Ja myos ennen lauttamatkan alkua tuli isolta taulu tv:sta rukous kuvituksineen.
Uskonnollista porukkaa nama Filippinot.

Ollaan nyt kolmatta paivaa Boholin Palicasag saarella ja Alona Beachilla. Majoituksen loytaminen taalta oli vahintaankin yhta vaikeaa kuin Malapascuassa ellei vaikeaampaakin ja paadyttiinkin hajaantumaan niin etta mie, Jere ja Kimmo ollaan samassa resortissa kun taas Juhani ja Heikki on toisessa.

Matka tanne sujui hyvin, taas piti kulkea bussilla Mayasta Cebu cityyn ja ottaa sielta sitten Super Cat katamaraani lautta Boholin Tagbilaraniin. Lautta terminaalin turvatarkastus oli kuin lentokentalta ellei tarkempikin. Oli lapivalaisut ja huumekoirat ym. Kimmo joutui luovuttamaan lethermaninsa lauttamatkan ajaksi huostaan, muiden tuliaseiden joukkoon, mista oikeastikin loytyi aseita! Taalla on ilmeisen suosittua kantaa kasiasetta mukana.. ja niita myydaankiin useissa paikoissa. Kiva oli nousta lautasta Boholissa ja nahda ensitoikseen kun joku paikallinen haki kasiaseensa sailytyksesta ja latasi heti lippaan sisaan, Nice. Myos Gun free Zone –alueita on paljon (onneksi), esimerkiki tama alona beach on Gun free Zone, mika tarkoittaa sita, etta tiella joka vie rannalle on tama kyseinen ase vapaa alue-kyltti ja pieni poliisikoppi, minne kasiaseet pitaisi sitten luovuttaa... tieda sitten kuinka moni oikeasti aseensa sinne luovuttaa.

Alona beach on todella turistirysa. Paljon nakyy lankkarimiehia Filippino vaimoke vierella. Tosin mitaan varsinaisia tyttobaareja taalla ei nayttaisi olevan.
Lapsia kiertaa rannalla laulamassa joululauluja ja pyytaa sittten rahaa.. muutama Thaimaata kapisempi rantakoira porraa poytien ymparilla, mutta muuten saa olla suhteellisen rauhassa.

Tehtiin heti ensimmaisena taytena paivana taalla Boholin pakollisten turistikohteiden katsastus kierros. Eli Tarsierit (kummituselain suomeksi) ja Chocolate hillsit on nyt nahty, paivan auto kierrokseen kuului myos ympattyna muutama muukin kohde; perhos sanctuary, joku vanha kirkko, bampu silta, filippiinien suurin vankeudessa kasvatettu kaarme (8m ja 250kg, python) ja yksi patsas. Super hypetetyt (ainakin Filippiinien puolesta) Chocolate hillsit oli aika pettymys, tai ei me kylla oikeastaan niilta mitaan erityisempaa odotettukaan, oltiin kuultu jo aiemmin ettei ne ole kovinkaan kummoiset ja nainhan se oli.. Nama kukkulat on muodostuneet aikain saatossa merenpohjan korallista, niiden tyontyessa ylospain.. eli tallaisia vihreita (kuivalla kaudella ruskeita, siksi suklaa sana nimessa) kukkuloita jotka on korkeudeltaan 40-120m on suhteellisen lahekkain jopa 1268 kappaletta.

Filippiinien suurin kaarme oli todellakin suuri ja lihava! Mutta alue muuten heratti lahinna ahistusta muilla elaimilla, jotka todellakaan ei kuuluneet pieniin hakkeihin.. allotti olla tukemassa moista toimintaa.

Heti seuraavana paivana teimme myos pari sukellusta. Ja onneksi onneksi saatiin natti saa! Oli kaunista katseltavaa molemmilla sukelluksilla ja Jerekin paasi sukeltamaan vihdoin, hyva hyva!

Tanaan meilla on jo toinen natti saa paiva putkeen, wau! Piiitkasta aikaa paasi makoilemaan rantaan ottamaan aurinkoa, tasta innostuneena paatin viela hemmotella itseani ja ottaa rannan hierojilta tunnin hieronnan. Tama kuitenkin osoittautui huonoksi valinnaksi... hieroja lahinna runnoi hartioitani ja siveli muuten.. ei hyva.

Ainiin miun uusi kutsumanimi on Juutalainen.. miusta on tullut ilmeisen pihi ja olen joka tilanteessa tinkimassa... siina vaiheessa kun muut on jo et tuo on ihan hyva hinta, niin mie viela vaannan hinnasta. Mika on itseasiassa tuonutkin ihan hyvat alet parissa tilanteessa meille J ja olenhan mie vissiin aika tarkka rahoistani nykyaan muutenkin,,, pihi kuin pihi. =D Ostin Cebu cityssa ensimmaisen vaatekappaleeni talla reissulla ja koin heti sen jalkeen kauheaa katumusta.. ei olisi pitanyt ostaa mitaan J

19.12.2009

Jo toinen taydellinen ranta paiva takanapain! Aurinko on hemmotellut meita oikein urakalla nyt pari viimeista paivaa, ihanaa!

Ja Joulu tulla jollottaa.. koin ehka tanaan pienta joulustressia(!), kun ahistelin siita etten ole lahettanyt yhden yhtaan korttia jouluksi kenellekaan! Huono ihminen, hyi minua. Mutta olisin siis halunnut kylla lahettaa, mutta taalla ei yksinkertaisesti ole tullut vastaan mitaan kortteja.. tai mitaan hvyia kortteja. Kiva etta taalla Alona beachilla myydaan Boracayn maisemakortteja tai muutoin todella auringon haalistamia rumia kortteja..

Ystavamme Kimmo jatkoi tanaan matkaa takaisin Cebulle ja nain jatti meidat reissaamaan loppu Filippiinien aikamme nelistaan.

Huomenna olisi sitten aamulla aikainen heratys kahdeksalta Negroksen Dumagueteen lahtevaan lauttaan. Dumaguetessa ollaan muutama paiva ja pari yota, niin etta saamme ehka hankittua vahan jotain herkkuja Joulua varten seka suurempi tarkoitus on tehda Dumaguetesta kasin sukelluksia Filippiinien parhaimpiiin sukelluskohteisiin kuuluvalle Apo islandille.

Mukavaa Joulun odotusta ja ihanaa Joululomaa niille joilla se on jo alkanut!

Niin ja nyt on muuten taas kuvia lisaa picasan albumeissa, kaykaahan katsastelemassa J ja varmasti viela yksi postaus tulee ennen joulua.. tai Jouluaattona.

3 kommenttia:

Mom kirjoitti...

tollanen käärmehän ois voinu haukata teidät iltapalaksi -ai kauhee mitä mittoja...vaikee edes kuvitella kuinka valtava se oli

taas olette paljon nähny ja kokenu

ai että oot pihiksi ruvennu - HYVÄ NIIN!!! hih hih

äläkä siellä stressaa joulukorteista, pääasia että saadaan tänne kuulumisia, nämä on aina niiiiiiiiiin kivoja luettavia - siis täällä kateellisena ihmetellään mitä kaikkea mahdattekaan kokea siellä...vielä kun sais tuoksut tänne perille, tuulet ja rannata ja herkulliset ruuat

Joulu on Joulu vaikka kuinka kaukana olisitte - meidän mielissä ootte koko ajan ja jouluna syömme teidänkin puolesta kinkkua ja lohta -virn-

Hauskaa Joulua helteessä !!!!

Anonyymi kirjoitti...

teillä lämmintä ja meillä kerrankin valkea joulu.
kohta syödään puuro vain kaksi uupuu
pitäkää oikein hauskaa joulua siellä kaukana toivoo jeren faija ja mirri

Unknown kirjoitti...

Hyvää ja lämmintä joulua Jenni, sitähän siellä riittää!