torstai 29. lokakuuta 2009

29.10.2009, Phnom Pehn, Kambodza

Suasdei!

Matka Koh Changilta Phnom Penhiin taittui mukavasti, yllattavan kivuttomasti ja nopeasti, vaikka matka kestikin aamu klo6sta ilta kuuteen.

Matkassa meilla oli mukana 6 herrasmiesta 60 vuoden molemmin puolin seka yksi kambodzalainen tytto seka muutama muu matkalainen. Jo rajalla huomasi, etta Kambodzaan ollaan tulossa. Rahan pyytajia riitti ja mekin jouduttiin maksamaan hieman ylimaaraista rajamuodollisuuksissa. Rajalla ei tietenkaan ollut mitaan lampokameroita, mita esim. lentokentilla on paljon sikainfluenssan vuoksi, vaan kehonlampotila mitattiin jokaiselta korvasta, samaan aikaan paikalliset kerasin meidan kaikkien passit ja oltiin Jeren kanssa vahan ihmeissamme etta mita tapahtuu.. homma toimikin niin etta paikalliset taytti siun puolesta maahantulokortin ja viisumihakemuksen ja hommasi leimat passiin, sitten ne tuli antamaan passia takaisin ja kasi ojossa tietenkin.. Hitto, olisi pitanyt tietaa etta tastakin palvelusta jotain ylimaaraista joutuu pulittamaan. Super arsyttava tapa myos kerata rahaa turisteilta, ei anneta vaihtoehtoa itse hoitaa asioita ja vasta lopussa kerrotaan etta ainiin tamakin maksaa sitten sen ja sen verran. Ensikerralla ollaan sitten taas viisaampia.

Phnom Penhissa mentiin koko porukalla Jussin omistamaan hotellin ja mekin Jeren kanssa otettiin sielta huoneet, vaikka hieman omaa hintatasoa enempi jouduimmekin maksamaan (15$), mutta kyllahan sielta sitten loytykin ilmastointi, tv missa hyvat kanavat ja jaakaappi.
Kolme yota viihdyimme miun ja seuraavana paivana Teron synttareita juhliessa. Miun synttaripaivana oltiin menossa keilaamaan, mutta keilaradan nahdessamme paatettiin jattaa valista, rata oli varmaan ihan ok. mutta miljoo oli sellanen vanha liikuntasali henkinen.. ei ihan mitaan meidan suomen Hohtokeilauksen tasoa :) Keilaradan vieressa oli sitten kuitenkin tormailuautot mita mentiin kokeilemaan, ja miten Huippuu se olikaan! Silla nailla autoillahan todellakin sitten tormailtiin! ei ollut mitaan tyhmaa -ei saa tormailla kieltoa ja autotkin kulki vahan lujempaa! niin siistii =D Illan kruunasi myos karaoken laulanta sellasessa karaoke boxissa/huoneessa, minne oli sitten taysi tarjoilu. Englanninkielisia kappaleita olisi vain saanut olla enemman ;)
Eli kaikinpuolin oikein onnistuneet synttarit.

Tanaan muutimme Jeren kanssa tuolta keskustan alueelta, tanne Phnom Penhin Lake sidelle. Taalla oli ennen iso jarvi ihan keskustan reunalla, mutta nyt jarvea on alettu pumppaamaan tyhjaksi ja tayttamaan hiekalla. Sinne aiotaan rakentaa ilmeisesti isoja uusia hotelleja ja ehka vahan uudempaa ja parempaa aluetta.. Harmi, silla tama jarvenranta alue on kyll tosi hienoa ja meille oikein sopivaa. Phnom Penhin reppureissaajien alue. Saatiin, todella perus huone 4$, ei ole hinnalla pilattu.

Sunnuntaina olisi tarkoitus jatkaa pojois Kambodzaan ja sielta itaan.. Rattanakiri alueelle, luonnon keskelle. Ehka kaydaan jopa vahan trekkaamassakin :)

Aurinkoa on riittanyt ja tosi natit kelit siis olleet! wuhu! toivottavasti nama jatkuvat.\
Haleja kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tervis. myöhästyneet synttäri onnittelut! hyvä että matkanteko sujuu hyvin ilman isompia ongelmia.
tosta rahankerjuusta joku vois kirjottaa kirjan että osais välttää.
täällä ei uutta pilviharson alla: jukka painaa pitkää päivää, mirja pyörii kipsin kans kotona laskien neliöitä. pitäkää huolta toisistanne.
T: jukka ja mirja

Mom kirjoitti...

Tserppas......
Täällä vaan syystuuli nipistelee nenää ja varpaita, mut haitanneeko tuo, täähän koettelee kerran vuodessa vuosi vuosien jälkeen.

Duunikaverikin on nyt sit matkalla kohti teitä, lähti tänään illalla kohti Bankkaria...tai ainakin vielä eilen oli lähdössä:):)
Toivottavasti herkut tulee perille....tosin en päässy tarkistamaan Mikan reppua josko muisti ostokset ostaa.

Iloista matkan jatkoa vaan kummallekin ja laittelen viestiä Jerelle gmailiin jossain välissä. Ei mitään kummallista, mutta pari tiedotetta posteista. Mitään kummallista tai toimenpiteitä vaativaa ei ole kuitenkaan.

Sohvalta kuuluu "terveiset reissaajille":)