maanantai 18. tammikuuta 2010

Puerto Princesa, Palawan, Filippiinit.

18.1.2010 Monday


Tervehdys Puerto Princesasta, Palawanin “paakaupungista”.
Taalla ollaan nyt koetettu kuluttaa aikaa perjantaista lahtien.. noh, tama paiva enaan ja sitten paasee Bangkokiin! Wuhu. En malttaisio odottaa enaan yhtaan. Ihanaa pasta syomaan kaikkia thaikku ruokia ja sinne hulinan keskelle.. :)

El Nidosta tosiaan menimme sinne Cacnipa islandille, jossa olimme perjantaihin asti. Saat ei kovinkaan suosineet, oli tuulista, sateista ja pilvista.. ja ranta taalla oli myos taposentaynna miun ihania kiusaajia ; hiekkakarpasia !
Oiva keino heita vastaan on kookosoljy, jonka kanssa pitikin sitten lotrata aika huolella, valttyakseen puremilta.
Jere myos tuli tosi kipeaksi saarelle paastyamme ; mahatautia ja kuumetta. Eli ei ehka mennyt meidan osaltamme taysin putkeen tama etappi.
Muutoin resorttimme missa olimme (coconut garden island resort) oli oikein miellyttava ja mukava.. mutta on tullut nahtya nyt niin hienoja paikkoja ja tavattua niin mielettoman ihania ihmisia, etta jotenkin tasta paikasta miulle jai silti vahan sellaset mitaansanomattomat fiilikset.

Cacnipa islandilta otimme perjantai aamuna bangkan rannikolle, Port Bartoniin, mista jatkoimme Jeepneylla Palawanin paakaupunkia kohden. Matka sujui yllattavan miellyttavasti tayteen ahdetussa jeepneyssa.

Taalta Puerto Princesasta kasin teimme heti lauantaina paivareissun maailman pisimpaan (navigoituun) maanalaiseen jokeen. Kunnon turistirysa, mutta pitihan se kayda katsastamassa.
Ja olihan se ihan nakemisen arvoinen.. todella suuri luolasto, korkeine kattoineen ja tiloineen. Siella sitten mentiin veneella ja opas kertoi mita kaikkia mistakin muodostelmasta seinassa tai katossa tulee mieleen… ja naista suurinosa oli jeesus mariaa tai muita kristinuskoon liittyvia asioita, tietenkin.
Ei siis ollut kovinkaan informatiivinen reissu mitten tallainen joki on voinut muodostua tai muiden faktojen suhteen.

Meidan piti tehda viela taalta Puertosta kasin Honda Bayn, saarihyppely/snorklaus reissu, mutta saat on olleet nyt tosi tylsat ; pilvista, sateista ja tuulista. Ja onhan noita hienoja saaria, rantoja ja snorklauspaikkoja nyt tullut aika paljon jo nahtyakin.. joten paatettiin jattaa tama Jeren kanssa valista.

Taalla Puertossa ei oikein ole mitaan omia kaupungin nahtavyyksia, tai mitaan muutakaan tekemista hirmuisemmin.. Otettiinkin taalta huone missa on tv kaapelikanavin.. :)
Paivan kohokohdat on paasta aamupalalle paikalliseen Coffee Housiin, juomaan taydellisen hyvaa kahvia ja surffaamaan nettiin rajattomasti.. jep.
Eli todellakin mie odotan jo sita Bangkokiin paasya, Thaimaata !

Ja tietenkin kaikista eniten olen into pinkeena siita etta pikkusiskoni Jaana tulee Thaimaahan parin paivan paasta ! jeeee :) paasen leikkimaan opasta =D
Ja saan myos piiiiitkasta aikaa irtokarkkia ! ja ehka jonkun naistenlehdenkin luettavaksi !
Tarkoituksena olisi myos Bangkokissa hieman paivittaa vaatekertaani, lahettaa Jeren mukana jotain pois ja heittaa roskiin puhki kuluneita/tahraantuneita vaatteita..

Seuraavan kerran kuulumisia varmaan sitten Bangkokista tai Koh Taolta ! :)

niin ja nyt katsomaan kuvia picasaan! eli tuosta oikealla olevasta linkkivalikoimasta klikkaa vain kuva-albumi kohtaa niin paasee suoraan picasaan!

2 kommenttia:

Mom kirjoitti...

Waude mitä kuvia!!!!!!
Nyt oli aikaa oikein hitaasti katsoa kuvia ja kaikkia kivoja yksityiskohtiakin...lekottelen nimittäin kotisängyllä flunssaa parantelemassa läppäri sylissä. Koitan kovasti saada fluta pois ennen Jeren tuloa, etten heti tartuttais poitsua kipeeksi.

Kiitti taas hyvästä matkakertomuksesta!!
Hauskaa jatkoa ja pidä Jenni hyvää huolta pikkusiskosta.

Tarja kirjoitti...

Joensuussa lauantai aamun pakkasessa odotellaan kuumeisesti tietoa onko siskokset löytäneet toisensa.....